Vam je prispevek všeč?

Projekt participativnega proračuna v občini Škofja Loka pod imenom #NašaLoka bo po koncu delavnic po krajevnih skupnostih in oddaje predlogov prešel v fazo odločanja, glasovanje o projektih bo namreč potekalo v letošnjem maju.

Zavod O, MKC Pri Rdeči Ostrigi in KŠŠ – Klub škofjeloških študentov ob tej priložnosti vabita v petek, 12. marca 2021, ob 17. uri na spletni dogodek v živo »Za našo Loko«. Povezava do Zooma bo na voljo eno uro pred začetkom dogodka na facebooku ali poslana na e-naslov vseh, ki se bodo vnaprej prijavili na zavodo@zavodo.org. V vabilu je zapisano:

»Minil je čas, ko smo v Loki lahko podali predloge, ki se bodo skušali uresničiti prek participativnega proračuna. Toda, vendar, ampak … Mogoče naša želja ni uresničljiva v sklopu participativnega proračuna, mogoče celo ne bo izbrana ali pa je (bila) enostavno predraga za izvedbo. Če je ideja dobra, potem je mogoče še vedno uresničljiva na drug način.

Kako do uresničitve ideje? Kam jih sporočati? Kako jih pripraviti? Kako jih realizirati skupaj z Občino Škofja Loka? O tem bomo govorili na delavnici, hkrati pa skupaj z vami pripravili tudi nekaj idej in predlogov, ki jih bomo posredovali občini. Z nami bo tudi škofjeloški župan Tine Radinja.

EUYOU je pilotni projekt konzorcija slovenskih organizacij, ki jih vodi Mreža MaMa. Namenjen je ozaveščanju in svetovanju o državljanskih pravicah mobilnih državljanov EU in njihovem vključevanju v lokalne demokratične skupnosti.«

Vabljeni!

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating