Vam je prispevek všeč?

Javil se mi je bralec Jože Ramovš, ki ga je zmotilo nekaj stvari na informacijski točki na Mestnem trgu v Škofji Loki. Njegov zapis v nadaljevanju objavljam v celoti kot konstruktivno kritiko, ki naj navedene pomanjkljivosti premakne na bolje. Zapis je mnenje avtorja in vanj vsebinsko nisem posegal.

»Kot človek, ki v vsakem mestu, kamor pridem, najprej zavijem v stavbo z ‘i’, se večkrat ustavim tudi pred izložbo turističnih informacij v rodnem mestu, Škofji Loki. Pa moram reči, da sem doma večkrat razočaran.

Zadnjo soboto v septembru me je v izložbi z Blaževe ulice zmotila pršilka, ki je verjetno ne ponujajo kot posebnost Škofje Loke. Prav tako mislim, da pajčevine, pajki in crknjene muhe v izložbi niso ravno v ponos našemu lepemu mestu.

Odločil sem se, da vstopim, zaposlena pa me je pozdravila s ‘How can I help you?’

Menim, da se nam ni treba sramovati slovenskega jezika in da lahko vsakogar pozdravimo v našem jeziku, pozneje pa se glede na gosta odločimo o načinu sporazumevanja.

Ko sva razčistila, da bolje razumem slovensko, mi je povedala, da je pršilka tam, da se na notranji strani police ne bi videla, ker notri pridejo gostje?! Na vprašanje, zakaj je nimajo v omari, mi je rekla, da je nimajo?! (Hmm, imajo pa za zaveso eno prazno sobo, če sem prav videl.).

Na mojo željo, da bi rad dobil knjigo pritožb, mi je rekla, da je ne potrebujejo, ker se nihče ne pritoži. JAZ BI SE!

Mimogrede sem izvedel, da v tem prostoru ne deluje gretje, če koga slučajno zanima.

V upanju, da bodo to opazili tudi odgovorni za to področje in sanirali stanje, vas lepo pozdravljam.

Sicer pa so, žal, muhe razstavljali že pred leti v TIC na Mestnem trgu in so jih šele po mojem dopisu odstranili.«

Foto: Visit Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating