Vam je prispevek všeč?

V letu 2020 so bile med največkrat objavljenimi novicami na portalu »Loške novice« takšne o onesnaževanju narave in pomanjkanju skrbi za okolje, o čemer ste – z besedami in fotografijami – poročali bralke in bralci. Prispevke je prebrala tudi bralka Roza, ki pa namesto besed stavi na dejanja.

S sinom Jakom sta med sprehodom s psom ob reki Sori spotoma pobrala smeti in jih nato odpeljala na Drago. Nam pa sta poslala »foto navodila« za čistilno akcijo in pripis, ki ga v nadaljevanju objavljam v celoti. Bralki Rozi se lepo zahvaljujem za poslano in predvsem za »lekcijo iz prakse« – kako je možno najdejavneje skrbeti za naravo.

»Pošiljam ‘foto navodila’ za vse ljubitelje narave, ki redno pošiljajo fotke smeti v naravi. Tako se smeti spotoma pospravi in odpelje v Drago. Samo z negodovanjem in pošiljanjem fotk ne naredimo nič. Na enega takega, ki meče smeti v naravo, mora biti vsaj en tak, ki jih bo pobral.

Tole na fotkah sva pobrala ob Sori med sprehodom s psom. Kanto za smeti je, glede na napis na njej, prineslo iz Gorenje vasi. Ostale odpadke pa so po bregu Sore po vsej verjetnosti zmetali vrtičkarji, ki imajo vrtove okrog 100 metrov stran. Evo, vrtičkarji, 10-letni mulc pospravlja za vami. Sram naj vas bo.«

Foto in vir: bralka Roza

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating