Vam je prispevek všeč?

Minulo sredo sem v rubriki »Vaš kotiček« objavil sporočilo in fotografijo bralke Tee o onesnaževanju okolja blizu mostu med Gostečami in Lipico. Včeraj pa sem se razveselil sporočila predsednika Krajevne skupnost Godešič Jureta Bizjaka, ki ga v nadaljevanju objavljam v celoti:

»3. februarja 2021 je bila na portalu Loške novice objavljena novica z naslovom Kljub novi tabli še vedno smetišče v naravi.

Gre za lokacijo na Godešiču (Na Produ), in sicer za cesto od nogometnega igrišča proti mostu čez Soro, ki je že dolga leta priljubljena točka odlaganja odpadkov neodgovornih ljudi. Zemljišče, na katerem so bili odloženi odpadki, je sicer tudi na zavarovanem območju Nature 2000.

Z veseljem vam sporočam, da je ozaveščeni vaščan vse odpadke v četrtek odstranil z lokacije in jih odpeljal v zbirni center v Drago, za kar smo mu kot skupnost izjemno hvaležni in nam je lahko vsem za vzor.«

Juretu Bizjaku se zahvaljujem za zapisano in tudi za včerajšnjo fotografijo očiščene lokacije, vaščanu pa velika pohvala za takojšen angažma!

Foto: Jure Bizjak

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating