Vam je prispevek všeč?

Oglasil se je bralec Sašo in se z vprašanjem dotaknil tematike, ki bo zagotovo zanimala še marsikoga.

Napisal je: »Na parkirišču pri škofjeloški knjižnici sta že več kot pol leta parkirani dve zapuščeni vozili, doslej se ni še nihče zganil kaj storiti glede tega. Zasedata še kako potrebna parkirna prostora, da ne rečem, da kazita ‘idilično’ podobo mesta. Mislim resno, pol leta že hodijo redarji mimo, pišejo kazni za minuto prekoračitve, glede tega pa nič …«

Podobno zgodbo, le da z zgornjega parkirišča pri pokopališču Lipica, mi je nedavno v pogovoru omenil še en bralec.

Z vprašanjem sem se obrnil na Oddelek za okolje, prostor in občinsko redarstvo Občine Škofja Loka in dodal še splošno vprašanje, kakšno pristojnost sploh ima občinska redarska služba glede zapuščenih vozil na javnem prostoru.

Vodja oddelka Tatjana Bernik je odgovorila: »Občinski redarji imajo pooblastilo za izvajanje naloge redarskega nadzora na javnih površinah, na zasebnih pa ne. V primeru zapuščenega vozila na javni površini lahko redar odredi njegovo odstranitev in v nadaljevanju tudi poskrbi, da je vozilo zares odstranjeno. Če je zapuščeno vozilo na zasebni površini, pa je na lastniku zemljišča, da poskrbi za odstranitev tega vozila. V letu 2017 so redarji izdali 16 odredb za odstranitev zapuščenih vozil, odpeljana so bila štiri vozila. V večini primerov lastniki vozilo odstranijo sami v roku treh dni.

V konkretnem primeru je zemljišče pri knjižnici Ivana Tavčarja v Škofji Loki v zasebni lasti, zato redarstvo nima pristojnosti za ukrepanje. Ne glede na to pa smo lastnika zemljišča opozorili na nepravilnost in mu predlagali, da poskrbi za odstranitev zapuščenih vozil.«

Bralcu Sašu se zahvaljujem za vprašanje, Tatjani Bernik pa za odgovor.

______

Če imate tudi vi vprašanje ali sporočilo, ki je povezano z dogajanjem v Škofji Loki, lahko pišete v VAŠ KOTIČEK in skupaj bomo poskusili poiskati rešitev.

Simbolična fotografija: Domžalske novice

Avtor: Janez Porenta

 

 

0 0 votes
Article Rating