Vam je prispevek všeč?

Kot sem že napovedal, bom v prihodnjih dneh objavil daljši pogovor z Vojkom Korošcem, gonilno silo projekta ŠKL, v katerem so neizbrisen pečat pustili tudi škofjeloški šolarji.

Obenem je (bil) Korošec s Škofjo Loko povezan tudi prek bejzbola kot nekdanji profesionalni igralec in član kluba Lisjaki. Loški kolektiv, ki ima svoje igrišče v stari vojašnici, je v več kot 30 letih obstoja eden najuspešnejših v Sloveniji, tudi zmage v evropskih tekmovanjih mu niso tuje.

Korošec se je ob upokojitvi odločil pomagati slovenskemu bejzbolu. S šolskim programom »ŠKL teeball«, ki ga je Zavod ŠKL začel izvajati pred nekaj leti, in z različnimi dogodki želi bejzbol predstaviti čim večjemu številu ljudi in ga dvigniti na višjo raven.

Letos bi radi pridobili nove igralce, hkrati pa želijo vse, ki jih ta šport zanima, povabiti na prvo uro bejzbola z največjimi strokovnjaki iz ZDA, ki bodo med 17. in 19. januarjem 2020 gostovali na 4-nivojski bejzbolski kliniki.

Prvo raven predstavlja seminar »Učenje motorike prek igre teeball«, namenjen predvsem osnovnošolskim učiteljem (v petek, 17. januarja 2020, ob 9. uri na OŠ Polzela), druga raven je ŠKL turnir teeballa, sledila bo bejzbolska klinika za začetnike in nato še klinika za izkušene igralce in trenerje.

Vsi, ki bi želeli prvič spoznati, kaj je to bejzbol, torej prisrčno vabljeni v soboto, 18. januarja 2020, od 14. do 17. ure v Športno dvorano Dobrova pri Ljubljani na brezplačno bejzbolsko kliniko. Če imate svojo bejzbolsko rokavico, jo prinesite s seboj, sicer bodo organizatorji poskrbeli za opremo.

Pridružite se lahko tudi v nedeljo, 18. januarja 2020, od 9. ure dalje na istem naslovu. Če pa vas bo šport navdušil, se lahko udeležite tudi nedeljskih treningov od 9. do 18. ure.

Kdor pa bi rad postal član Baseball kluba Lisjaki, lahko kontaktira Klemna Železnikarja na 040 300 609 ali po e-pošti Bklisjaki@gmail.com. Vabljeni!

Foto: FB Kranjski lisjaki/Grega Valančič

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating