Vam je prispevek všeč?

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so možje postave v petek obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Zgornjih Bitnjah. Vlomljeno je bilo prek dneva, ukradena pa nakit in denar, oboje manjše vrednosti.

V Žireh, v naselju Selo, je krajan v petek zjutraj, ob 8.27, našel starejšo topovsko granato. Policisti so zavarovali kraj, granato pa so prevzeli strokovnjaki enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi. »Granata je bila kalibra 149 milimetrov italijanske izdelave iz obdobja 2. svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske in Notranjske regije sta nevarno najdbo odstranila in do uničenja shranila na varno,« so zapisali v Upravi za zaščito in reševanje.

Na območju Poljan nad Škofjo Loko, v Srednji vasi, pa so včeraj dopoldne, ob 10.39, obravnavali požar v zasebnem prostoru. Zagorelo je v kuhinji. Nastala je materialna škoda, poškodovan ni bil nihče. Uprava za zaščito in reševanje je zapisala: »Posredovali so gasilci PGD Poljane in Gorenja vas, ki so požar pogasili, prezračili in pregledali prostore s termovizijsko kamero.«

Foto: FB Gasilska enota Poljane

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating