Vam je prispevek všeč?

Na državnozborskih volitvah 24. aprila 2022 bo sodelovala tudi stranka Domovinska liga – DOM, ki v obeh škofjeloških volilnih okrajih v boj pošilja istega kandidata, Domna Ponikvarja (1969).

Ponikvar je, kot pravi sam, rodoljub s koreninami v Loki. Po končani Srednji šoli za strojništvo v Škofji Loki in vojaškem roku je leta 1989 začel študij na Fakulteti za strojništvo. Med študijem je sodeloval pri obnovitvi delovanja KŠŠ (Kluba škofjeloških študentov) in bil njegov prvi predsednik. Delal je tudi kot povezovalec programa na takratnem Radiu Žiri. V Loki še danes živijo njegova starša in brat z družino. Tudi sam ima družino, starejši sin je maturant, mlajši šteje 16 let. Domen je po izobrazbi ing. strojništva in univ. dipl. ekonomist. Po nekaj letih zaposlitve na brniškem letališču se je konec 90. let zaposlil pri največjem slovenskem uvozniku avtomobilov in bil odgovoren za tržni uspeh in poslovni izid ene od blagovnih znamk. Nato je bil zaposlen v proizvodnem in podjetju s področja informacijske tehnologije, od leta 2013 je spremljevalec osebe z invalidnostjo.

»Politika me je od nekdaj zanimala, z veliko navdušenja sem spremljal osamosvajanje naše domovine, dokončno uveljavljanje njene državnosti in njene prve uspehe. Razočaranje nad povsem izgubljenim zadnjim desetletjem in pomanjkanjem vizije nadaljnjega razvoja Slovenije pri vseh strankah z zdajšnjimi poslanci me je pripeljalo do odločitve za kandidaturo na letošnjih državnozborskih volitvah,« pojasnjuje Ponikvar in dodaja: »Slovenija danes ni tisto, za kar smo 23. decembra 1990 glasovali, naj postane. Dohitevajo in tudi že prehitevajo nas številne države, ki smo jih pred 30 leti puščali daleč za sabo. Ker verjamem, da lahko s svojim delom pripomorem, da postane Slovenija Slovencem DOM, vas, Ločanke in Ločane, 24. aprila prosim za vaš glas, da bomo – ker smo suverenisti! – o Sloveniji odločali doma, v Sloveniji. Ne v Bruslju, Beogradu ali kje drugje.«

Vir in foto: Domen Ponikvar

Povzel: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating