Vam je prispevek všeč?

Predstavljam še zadnjega od štirih škofjeloških županskih kandidatov na nedeljskih lokalnih volitvah. Na glasovnici bo pod zaporedno številko 2 ime kandidata Komunalno-ekološke liste (KEL) Rolanda Krajnika, ki je za župana kandidiral že pred 4 leti in tedaj v prvem krogu prepričal 19,10 % volilnega telesa. »Verjamem, da me odlikujeta zlasti družbena občutljivost in pogum, da o stvareh javno spregovorim,« pravi o sebi.

Rolando Krajnik (1968) je že od leta 2009 finančni svetovalec. Pred tem je bil najprej zaposlen v podjetju Kompas MTS, od leta 2001 je deloval kot borzni posrednik, do leta 2009 je bil direktor družbe na področju finančnih storitev. Osnovno šolo je obiskoval v Retečah in na Trati, Srednjo ekonomsko šolo pa v Ljubljani. Leta 1993 je diplomiral na ljubljanski Ekonomski fakulteti.

Leta 2014 je bil kot član KEL prvič izvoljen za občinskega svetnika. V dveh mandatih je bil zelo aktiven, že od začetka pa je največ pozornosti posvečal okoljskim težavam občine. Veliko se je ukvarjal zlasti s stanjem v podjetju Ekologija, d. o. o., ki skladišči in predeluje nevarne odpadke v neprimernih prostorih in neprimernem okolju, v bližini stanovanjskih stavb in tovarn.

Leta 2016, še v svojem prvem mandatu, je bil med najbolj dejavnimi, ki so ostro nasprotovali zelo velikemu povečanju predelave nevarnih odpadkov tega podjetja na tej lokaciji na Trati. Skupaj s somišljeniki mu je z veliko truda leto pozneje povečanje predelave nevarnih odpadkov dejansko uspelo preprečiti.

Že v mandatu 2014 – 2018, še intenzivneje pa v tem mandatu, je začel skupaj s somišljeniki opozarjati na škodljive izpuste, zlasti iz podjetja Knauf Insulation. Opozarjali so na občasno zelo onesnažen zrak v občini, predvsem v bližnji okolici tovarne. Tudi na ta račun je Občina sprejela ukrepe za zmanjšanje onesnaženosti zraka, ki pa po njegovem niso zadostni.

Že od najstniških let je dejaven na področju kulture, debeli dve desetletji je bil član Tamburaškega orkestra Bisernica, sodeloval je tudi v gledališki skupini iz Reteč. Še vedno je tudi športno aktiven, od začetka osnovne šole do konca študija je bil član NK Reteče, zdaj pa zlasti rad kolesari, najraje gre na Osolnik, pozimi pa smuča in igra košarko. Je poročen in oče dveh študentov.

Vir: Komunalno-ekološka lista

Foto: FB Komunalno-ekološka lista

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating