Vam je prispevek všeč?

Med strankami z najdaljšo tradicijo, ki se tudi na nedeljskih državnozborskih volitvah borijo za prestop parlamentarnega praga, so tudi Socialni demokrati (SD).

Kandidatka v volilnem okraju Škofja Loka 1 Asima Harbaš je mag. mednarodnih političnih ved, ki je študij opravljala v tujini, pridobljeno izobrazbo pa je verificirala tudi Slovenija. Je mati treh odraslih hčera, ki je z letošnjim januarjem vstopila v tretje, »toda še vedno zelo aktivno« življenjsko obdobje. »Dolgoletne bogate življenjske in podjetniške izkušnje, vztrajnost in odločnost pri uresničevanju zastavljenih ciljev so moja prednost in kakovost. Dolžnost izvoljenih predstavnikov ljudstva je s potencialom znanja, sodelovanja in medsebojnega spoštovanja ustvariti pogoje za boljše življenje vsem državljankam in državljanom oziroma blaginjo v Sloveniji vsem,« poudarja Harbaševa in spodbuja k volilni udeležbi: »Prepričana sem, da naši občanke in občani želijo odločati, v kakšni državi hočejo živeti in kakšno vlado izbrati, ki bo delala za interese vseh ljudi in Slovenije.«

V volilnem okraju Škofja Loka 2 pa kandidira Blaž Kozjek, 24-letni univ. dipl. inženir agronomije iz Kranja, ki končuje magistrski študij ekonomike naravnih virov na Biotehniški fakulteti. Med študijem se je izobrazil na splošnih in specifičnih znanjih na področju upravljanja z naravnimi viri in se usposabljal za razumevanje ekonomskih in pravnopolitičnih razsežnosti na ravni kmetij, podjetij, nevladnih skupin in državne uprave. Dejavno je sodeloval v organih dijaške in študentske organizacije in ob študiju nabiral izkušnje skozi zaposlitve v proizvodnji, prodaji in logistiki. »Verjamem, da lahko s svojo izobrazbo pomagam pri razvoju kmetijskega sektorja, varstva okolja in napredka v gospodarskem in socialnem sektorju. Kot predstavnik mladih pa želim izboljšati zaposlitvene razmere za mlade in jim omogočiti lažji začetek na poslovni in življenjski poti,« je prepričan Kozjek.

Vir in foto: SD Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating