Vam je prispevek všeč?

Ena od parlamentarnih strank, Stranka Alenke Bratušek (SAB), se na nedeljske državnozborske volitve v obeh škofjeloških volilnih okrajih podaja s kandidatoma, med katerima je kar 53 let razlike.

V volilnem okraju Škofja Loka 1 se za poslanski mandat poteguje 77-letni diplomirani filmski in televizijski režiser Franc Franček Rudolf. Pisal je scenarije za celovečerne filme, gledališke drame in komedije, televizijske scenarije, prek 50 radijskih iger za odrasle in mladino, režiral kratke igrane in dokumentarne filme. Bil je poslanec med letoma 1990 in 1992, glavni urednik Radia Slovenija, pisal filmske, televizijske, literarne in radijske kritike (največ za Delo) ter politične članke in komentarje za Val 202 in 3. program Radia Slovenija. Objavil je 20 romanov, dve knjigi publicistike in več knjig za otroke. Desetletje je bil predsednik Zveze kulturnih društev Slovenije.

V volilnem okraju Škofja Loka 2 pa kandidira Tolminec Anton Klemenčič, ki je s 24 leti najmlajši kandidat stranke SAB na državnozborskih volitvah. Osnovno šolo in gimnazijo je obiskoval v Tolminu. Sodeloval je pri projektu »Think Global – Act Local«, financiranem s strani Norveškega finančnega mehanizma. Po končani gimnaziji se je odločil za študij prava in se med dodiplomskim študijem udeležil izmenjave na fakulteti v Cataniji na Siciliji. Predlani je pridobil naziv diplomirani pravnik na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, na kateri trenutno zaključuje magistrski študij. Aktivno sodeluje v nacionalni predvolilni kampanji stranke in pomaga volilnemu štabu.

Vir in foto: SAB

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating