Vam je prispevek všeč?

Potem ko je bil trikrat zapored v volilnem okraju Škofja Loka 1 za poslanca na listi stranke SDS izvoljen mag. Marko Pogačnik, se je ta pred letošnjimi državnozborskimi volitvami, ki bodo 24. aprila 2022, odločil, da se ne bo več potegoval za poslanski sedež. Tako bo kandidat stranke v prvem škofjeloškem okraju nov obraz, magister kemije iz Podlubnika, 29-letni Andrej Hoivik.

Potem ko je poklicno pot začel kot razvojnik v podjetju Filc, je z nastopom nove vlade postal svetovalec v kabinetu predsednika vlade, nato je bil vodja kabineta Službe vlade za digitalno preobrazbo, zdaj pa je eden od svetovalcev ministra za digitalno preobrazbo Marka Borisa Andrijaniča. »Rajši kot kritiziranja se lotim dela in izzive poskušam rešiti, zato tudi odločno vstopam v politiko. Blizu so mi vrednote, kot so domoljubje, delavnost, poštenost in spoštovanje različnosti, ki jim sledimo v SDS. Slogan ‘Z mlado energijo naprej’ jemljem zelo resno – prepričan sem, da je Slovenija na pravi poti, potrebuje le še malo več mlade energije,« poudarja Hoivik in dodaja: »Aktivno politično udejstvovanje je odgovorna naloga, vredna vseh izzivov in naporov. Brez sodelovanja in povezovanja v politike in gre. Nagrado za svoje delo v njej vidim v naprednejši, pravičnejši in uspešnejši državi.«

V volilnem okraju Škofja Loka 2 pa se bo tretjič zapovrstjo za poslanski mandat potegoval 32-letni Žan Mahnič. Leta 2014 je prvič postal poslanec, potem ko je prejel 2639 ali 29,71 % vseh glasov, leta 2018 pa je prepričal 3252 oziroma 35,21 % vseh volivk in volivcev, vendar pa je po polovici mandata poslanski sedež zamenjal za vlogo državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade. Po Gimnaziji Škofja Loka se je vpisal na Fakulteto za družbene vede, trenutno je vpisan na magistrski študij obramboslovja. Že od leta 2010 je tudi občinski svetnik občine Gorenja vas-Poljane.

Vir: SDS, FB Zakaj na volitve? in Gov.si

Foto: FB Andrej Hoivik in Gov.si

Povzel: Janez Porenta

2 4 votes
Article Rating