Vam je prispevek všeč?

V nedeljo bo prvič na državnozborskih volitvah nastopilo tudi Državljansko gibanje Resni.ca pod taktirko nesojenega kranjskega župana Zorana Stevanovića, ki v obeh škofjeloških volilnih okrajih v ogenj pošilja kandidatki za mesto v parlamentu.

V volilnem okraju Škofja Loka 1 se bo za poslanski stolček potegovala 32-letna prodajalka iz Virmaš Dijana Kovič, ki pravi: »Že vrsto let ljudje ne uživamo svojega življenja. Leta garamo, v zameno dobimo drobtinice, ki mnogim ne zadostujejo za preživetje. Vse skupaj se je v zadnjih dveh letih še poslabšalo. To najbolj vpliva na naš zaklad – naše najmlajše. Ne dovolimo, da nam vzamejo še zadnje upanje! Zavzemala se bom za naše pravice, pravice naših otrok. Stopimo skupaj in zaživimo dostojno življenje.«

V volilnem okraju Škofja Loka 2 pa Resni.ca stavi na 32-letno samostojno podjetnico in prehransko svetovalko iz Žirov Špelo Vehar. »Včasih sem mislila, da je politika nekaj umazanega, česar se je bolje ne dotikati. Pozneje sem dojela, da je umazana zato, ker se je tisti, ki želimo čistost, transparentnost in pravičnost, ne upamo dotikati. Danes razumem, da je edini način, da politiko spremenimo, ta, da nehamo jamrati, jo najprej dobro raziščemo in se nato vanjo aktivno vključimo,« zatrjuje Veharjeva.

Vir in foto: Resni.ca

Povzel: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating