Vam je prispevek všeč?

Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je v včerajšnjem finalu tekme svetovnega pokala v Parizu zasedel odlično tretje mesto na konju z ročaji, s čimer je ubranil lansko skupno zmago v sezoni. Z svoj nastop je prejel 14,550 točke, zmagal je domači tekmovalec Cyril Tommasone (14,850).

Izkušeni 34-letni Retečan želje, da bi pred skorajšnjim svetovnim prvenstvom v Dohi preizkusil težjo različico sestave z izhodiščem 16,500 točke, ni izpolnil. »Kljub slabemu sobotnemu treningu bezuga sem še vso noč tehtal odločitev, kaj storiti. Razmišljal sem, kaj bi pridobil, če bi bezuga vključil v sestavo, in kaj bi izgubil. Odločil sem se raje nastopiti s srebrno sestavo z evropskega prvenstva. Enostavno bi preveč tvegal,« je za STA komentiral Bertoncelj.

Sestava po njegovih besedah ni bila slaba, vse do napake na seskoku: »Dotlej je bila vaja podobna kot teden dni prej v Sombotelu, nato pa sem slabo ocenil in je le malo manjkalo, pa bi seskok končal na vseh štirih. To mi je vzelo zmago, a na koncu se je vse razpletlo po željah,« je pojasnil telovadec Narodnega doma, ki je v sloviti dvorani Bercy nastopil pred več kot 12.000 gledalci.

»Do odhoda v Doho imam še dva tedna časa, da natreniram bezuga, pametno ju moram izkoristiti. Razmišljam celo o tem, da bi morda namesto bezuga v sestavo vključil dve vreteni kot na prejšnjem svetovnem prvenstvu v Montrealu. Bomo videli. Pametno bo treba oddelati teh 14 dni,« se zaveda izkušeni Škofjeločan.

Foto: FB Sašo Bertoncelj

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating