Vam je prispevek všeč?

Vlada je na četrtkovi dopisni seji sprejela Odlok (TUKAJ) o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo dogovoril spremembe, po katerih so znova lahko odprte tudi vse vrtnarije, cvetličarne in drevesnice.

»Vrtnarije imajo v tem času veliko pridelkov (sadike zelenjave, sadja, okrasnega drevja …), vezanih na sezonsko prodajo, v njihovo vzgojo pa je bilo vloženih veliko sredstev in dela, kar bi lahko zaradi neprodaje propadlo. Obenem je v času, ko Slovenija potrebuje povečano pridelavo zelenjave, to nujno potrebna spodbuda oziroma možnost kmetom, kmetijskim podjetjem in vrtičkarjem, da se to doseže,« so sporočili z vlade.

Da ponovno obratujejo (ali pa bodo vrata spet odprli v ponedeljek), so na svojih družbenih omrežjih potrdili tudi nekateri škofjeloški in okoliški ponudniki (Vrtnarstvo Antolin, Vrtnarija Pinus, Cvetličarna Lipica, Cvetličarna Center Trata, Cvetličarne Stanonik …).

Foto: Vrtnarstvo Antolin

Vir: Vlada RS

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating