Vam je prispevek všeč?

Škofjeloški policisti so včeraj sprejeli prijavo, da je lastnica v stanovanjski hiši na območju Škofje Loke zalotila moškega, ki je v objekt vstopil skozi odklenjena vhodna vrata. Hišo je moški po zalotitvi zapustil, lastnica pa je šele po približno 40 minutah dogodek naznanila policistom.

Moškega so škofjeloški možje postave kljub pozni prijavi izsledili in ugotovili, da je po domovih na drzen način in brez ustreznih dovoljenj zbiral prostovoljne prispevke. Odtujil ni ničesar. Zaradi prekrška zoper javni red in mir so ga privedli k dežurni sodnici okrajnega sodišča, ki je zanj odredila izgon iz države.

»Malomarnost lastnikov pri skrbi za premoženje zelo prispeva k povečanju tveganj za tovrstna dejanja, ki se lahko pojavijo tudi kot drzne tatvine iz stanovanj in hiš. Zato pozivamo ljudi, naj za osnovno raven varnosti z zaklepanjem vrat vendarle poskrbijo sami, sumljive dogodke pa policiji naznanijo takoj, ko se zgodijo, ker s tem povečajo možnost preiskave dejanja,« opozarja mag. Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.

Foto: Radio Krka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating