Vam je prispevek všeč?

Sokolski dom Škofja Loka vabi k obisku koncertov iz cikla X. Kristalnega abonmaja, ki se bo začel v sredo, 17. oktobra 2018, ob 19.30 z odličnim koncertom »Sprehod« Vite Mavrič.

Vita Mavrič je ena najvidnejših sodobnih izvajalk evropskega šansona, z albumom Sprehod pa zaokroža svoje tridesetletno popotovanje po zgodovini evropskega šansona z avtorji, ki jim je zvesta že od vsega začetka. Koncert bo poklon velikanom tega žanra: Jacquesu Brelu in Jacquesu Prevertu, Arsenu Dediću in domačim trubadurjem: Vitomilu Zupanu in Gregorju Strniši, Milanu Deklevi, Janiju Kovačiču in Andreju Rozmanu Rozi

Tako odlična besedila, da ne bi potrebovala glasbe, in hkrati tako navdihujoča glasba, da zbuja v nas neizrečeno in opojno ter slavi, čemur pravimo življenje. To so njene pesmi, zgodbe slehernika, to sta njen glas in dramska igra, ki nas kot na cirkuškem vrtiljaku, polnem luči, zasuče s čudežno močjo najlepših šansonov. Skoznje se bo mogoče sprehoditi ob spremljavi Jake Puciharja, Ilja Pušnika, Marka Juvana in Dejana Vidoviča.

Večer šansonov z Vito Mavrič je izvrstna priložnost, da spoznamo ali obudimo spomin na vrhunce ustvarjanja v 30-letnem umetniškem snovanju dame, ki je s Cafe teatrom, avtorskimi glasbenimi predstavami in šansonom močno zaznamovala naše kulturno dogajanje.

Več o jubilejnem X. Kristalnem abonmaju pa TUKAJ.

Foto: Nebojša Tejić in Maja Nightingale

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating