Vam je prispevek všeč?

Pred dnevi je bilo. S kolegom srkava dopoldanski kavi v enem od loških lokalov. Opazujeva trojico fantov, verjetno dijakov, ki vstopi, naroči nujen odmerek »poživila«, nato pa v pol ure izmenja komaj kakšno besedo. Namesto tega skoraj nepremično zre v zaslončke. In tke odnose. Virtualne odnose. Spletne odnose. Fosila sva, se zaveva. Problematizirava, kar vidiva. Ne razumeva jih, fantov.

December je poseben mesec. Prazniki so poseben čas. Božič ponuja priložnost, da se zazremo vase, da se izčistimo. Novo leto nas, hočeš – nočeš, sili v zaobljube. Vsaka zaobljuba je pot k boljšemu. Kaj, ko bi si letos obljubili, da bomo delali na odnosih? Da bomo opazili ljudi, ki smo jim lahko darilo. Da bomo v drugih iskali dobro. Da bomo z majhnimi gestami prijaznosti gradili boljše, polnejše odnose.

Večine vas, dragi bralke in bralci, osebno ne poznam. Vesel sem vaših sporočil, kritik, spodbud, predlogov, pohval. Že nekaj časa razmišljam, kako priti v pristnejši odnos z vami. To je ena od mojih novoletnih zaobljub. Konkretno: po novem letu bom vsak teden enega zvestega bralca ali bralko, ki si bo sam to želel(a), povabil na kavo v enega od loških lokalov po lastni izbiri. To bo priložnost, da si bomo tudi v živo izmenjali stališča, poglede, mnenja. Da mi boste lahko v živo povedali, kaj vam je na portalu všeč, kaj vas moti. Upam in želim si, da se boste odzvali.

Vsakemu od nas želim vesel božič in prijetne praznike. Vzemimo si čas zase, za tiste, ki nas osrečujejo, in za tiste, ki bi jih naš podarjen čas osrečil.

Avtor: Janez Porenta, urednik portala Loške novice

0 0 votes
Article Rating