Vam je prispevek všeč?

Epidemija novega koronavirusa nas je razgalila. Ljudje smo družabna bitja. Ko je bilo dva meseca prepovedano zbiranje na javnih krajih in prečkanje meja občine, sem med družinskimi sprehodi po Sorškem polju srečeval številne kolesarje, sprehajalce, tekače, rolarje; posameznike, pare, družine. Tam je bilo živahno kot redko kdaj prej.

Odkar so se gostinski lokali nedavno ponovno odprli, gneče na Sorškem polju ni več. Zdaj se spet smemo družiti, in to najraje počnemo ob kavici ali pivu v našem najljubšem lokalu. Škofja Loka je v tem pogledu mali fenomen: v njej namreč, takole čez palec, lahko naštejete vsaj 50 delujočih gostinskih lokalov, odpirajo pa se še novi.

Gostinske lokale imamo radi. Ko sem na portalu, ki ga pravkar berete, pisal o odprtju kakšnega, so bili prispevki domala brez izjeme deležni velikega zanimanja in odobravanja. Pa najsi je vrata odpirala kavarna in galerija Pr’ Pepet, picerija Pr’ Malarju, Bali Cafe, Kavarna na gradu, bar Pilarna – čisto vse je pritegnilo vašo pozornost.

Še en dokaz je bila sobotna objava o odprtju restavracije Na vasi v Zmincu. Članek ima že več kot 20.000 ogledov, s čimer se je takoj zavihtel med 15 najbolj branih člankov doslej na portalu »Loške novice«. Takšno rekordno zanimanje zanj dokazuje dvoje: da nas zanima in razveseljuje vse, kar je v občini novega, in da smo pozorni tudi na novosti na občinskem obrobju, ne zgolj v mestnem jedru.

Vsaka tovrstna zgodba bogati Škofjo Loko. Naj jih bo čim več. Prijaznih in uspešnih.

Avtor: Janez Porenta, urednik portal Loške novice

0 0 votes
Article Rating