Vam je prispevek všeč?

Portal Loške novice je minuli teden praznoval šest let obstoja. Šest let vsakodnevnega informiranja Ločank in Ločanov o pomembnejših dogodkih in ljudeh, ki zaznamujejo škofjeloški vsakdan.

Zadnje leto je bilo res intenzivno. Zlasti avgusta, v času katastrofalnih poplav tudi na Škofjeloškem, se je portal zaradi izjemne – rekordne – branosti nekajkrat sesul. Tolikšnega števila dnevnih obiskovalcev strani kot v začetku avgusta ne bo lahko ponoviti …

Kot opazite, je portal tudi še po šestih letih nekomercialen. Na njem ni oglasov, nobena vsebina ni plačljiva. Moj moto ostaja, da se nobene informacije, zanimive za krog bralk in bralcev, ne spodobi zaračunati.

Sam delo urednika strani in pisca velike večine novic opravljam brezplačno in prostočasno. To je tudi moj alibi, ko gre kakšna (morda tudi pomembna) informacija mimo mene. Mi je pa vsake take žal.

Priznam: že dlje časa tehtam med dvema možnima scenarijema za prihodnost. Eden je, da portal komercializiram, drugi pa, da ga (zaradi pomanjkanja časa) ugasnem ali predam v uporabo komu drugemu. Zaenkrat se ne nagibam ne na eno ne na drugo stran.

Priznam tudi: portal ni optimalen. V prvi vrsti bi potreboval nekoga, ki bi ga tehnično optimiziral. Pa tudi stalnega fotografa in študentko ali študenta za terensko delo.

Ravno terensko delo najbolj pogrešam. A si ga ne morem privoščiti, ker mi enostavno časovno ne znese. Med avgustovskimi poplavami nisem šel na teren, ker sem ves čas, ki mi je ostajal, namenjal sprotnemu obveščanju lokalne javnosti. Iz domačega kabineta.

In ravno med poplavami ste mi vi, bralke in bralci, zares obilno priskočili na pomoč. Bili ste moji zvesti in odlični terenski poročevalci. Velika HVALA vsem, vaše informacije iz prve roke so bile izjemne!

Skratka: težko rečem, kako bo portal dihal naprej. Večkrat sem že kaj obljubil, a sem se moral nato ugrizniti v jezik in obljube požreti. Upam, da bo v prihodnje čim manjkrat tako.

Nekaj pa lahko obljubim: po dveh letih pavze boste lahko decembra ponovno glasovali za Naj osebnost Škofje Loke. Počasi bom že začel zbirati vaše predloge.

Za konec. Hvala vsem, ki spremljate Loške novice. Hvala vsem, ki o Loških novicah poveste tudi tistim, ki jih še ne poznajo. Hvala vsem za besede podpore, za kritike, predloge, pohvale in spodbude.

HVALA za zvestobo. In pridite še kaj mimo. Kajti to je smisel Loških novic.

Besedilo: Janez Porenta

Foto: Marjanca Porenta

5 2 votes
Article Rating