Vam je prispevek všeč?

Pred dnevi sem se pogovarjal z znancem in beseda je nanesla tudi na portal Loške novice. Da mu je všeč, ker tu dobi kredibilne, verodostojne lokalne informacije, mi je dejal. Natanko to bi morala biti srž novinarstva, ki pa se v poplavi cenenih nepreverjenih novic, »fake news«, korenito maje. Danes so v neizprosni bitki za branost, za klike, za naročnike, navsezadnje seveda za oglaševalce, dovoljeni vsi prijemi in udarci, tudi pod pasom.

Ker Loške novice niso komercialen projekt in se ne grebejo za naklonjenost oglaševalcev (zaradi svojega statusa jih morajo celo odbijati), se takšne brezkompromisne igre ne rabijo iti. Pa tudi sicer se jih ne bi šle. Težko je seveda preveriti vsako servirano informacijo, hitro pa ugotoviš, katere so mejne in potrebujejo dodatno preverjanje. Vesel sem, da Loške novice le redko usekajo mimo. V prazno. Se pa seveda zgodi. Takrat vskočite bralke in bralci in me na to opozorite, za kar sem vam hvaležen.

Najbolj mejno je seveda področje kronike. Tu je na portalu ni informacije, ki ne bi bila podprta od Policijske uprave Kranj ali Uprave RS za zaščito in reševanje. Tako je bilo doslej in tako bo tudi v prihodnje. Nepreverjenih informacij v rubriki »kronika« ne bom objavljal, to naj – že je že treba, pa ni – počnejo drugi portali in mediji, ki so odvisni od branosti in klikov. O tem, zakaj sploh »kronika«, pa prihodnjo nedeljo.

Verodostojnost, ažurnost, koristnost, aktualnost – to so, predstavljam si, ključna merila dobrih novic. Če jih vi najdete na tem portalu, mi je seveda v veselje. Večkrat sem že zapisal: če bi mi portal Loške novice dajal kruh, bi bil zagotovo boljši, ažurnejši in z več novicami. Ker pa je portal moja prostočasna dejavnost, bolje in več skorajda ne zmorem. Hvaležen sem za vsakršno sodelovanje, več glav več ve, najboljši vir informacij pa ste seveda vi, občanke in občani. Hvala za zaupanje.

Avtor: Janez Porenta, urednik portala Loške novice

0 0 votes
Article Rating