Vam je prispevek všeč?

»Bralnica na vrtu Sokolskega doma« je postala že nepogrešljiv spremljevalec poletnega dogajanja v Škofji Loki. Niti letos ne bo nič drugače.

»Če radi berete knjige ali listate revije v prijetnem, mirnem okolju, potem pridite v Škofjo Loko, na vrt Sokolskega doma, ki je prava zelena oaza sredi mesta. Za vas smo skupaj s Knjižnico Ivana Tavčarja Škofja Loka pripravili kakovostno gradivo, ki vas lahko s pomočjo vaše domišljije v objemu zelenega udobja ponese, kamor mu boste dopustili.

Vrata Bralnice bodo odprta od torka do nedelje od 17. do 20. ure. Vstop je prost.

Ob torkih in četrtkih vabljeni na vrsto literarno obarvanih dogodkov. Letošnjo Bralnico bodo na pot pospremile prav posebne pesmi – uglasbene pesmi Toneta Pavčka, namenjene otrokom vseh starosti. Koncert ‘Sonce in sončice’ že vrsto let navdušuje generacije otrok, saj z večnimi Pavčkovimi pesmimi, izvirno glasbo in tematiko, ki je blizu tudi najmlajšim, pričara veselo in razposajeno vzdušje,« je zapisano v vabilu.

Odprtje Bralnice bo torej danes, v torek, 7. julija 2020, ob 18. uri z brezplačnim koncertom za otroke »Sonce in sončice po vsem svetu«. Še nekaj besed o koncertu: »Koncert ‘Sonce in sončice po vsem svetu’ je predstavitev istoimenske zgoščenke s šestimi uglasbenimi Pavčkovimi pesmimi v slovenskem jeziku in sedmimi odgovarjajočimi prevodi v tuje jezike (japonščino, romunščino, albanščino, makedonščino, danščino, ruščino, arabščino), ki jih pojejo slovenski in tujejezični izvajalci ob spremljavi tolkal, trobil, kontrabasa in drugih zvočil. Osrednja tema ali rdeča nit zbirke so bližnji družinski člani vsakega malega posameznika (sončkov in sončic), ki pa imajo navadno tudi druge konotacije. Zbirko poleg otrokom dobro znane sorodniške tematike odlikujeta še bogata domišljija in jezikovna bravuroznost.«

Prisrčno vabljeni!

Foto in vir: Sokolski dom Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating