Vam je prispevek všeč?

Na letošnjih državnozborskih volitvah vrste SMC v volilnih okrajih Škofja Loka I (občina Škofja Loka) in Škofja Loka II (občine Žiri, Železniki in Gorenja vas – Poljane) zastopa Janez Demšar, ki je tako verjetno edini kandidat, ki pokriva celotno škofjeloško področje. To okolje zelo dobro pozna, saj je tu rojen, tu se je šolal do konca srednje šole, odšel v Ljubljano in se leta 2003 vrnil.

Bolj kot delujemo povezano, več možnosti imamo za uspeh.

Janez Demšar prihaja iz vasi Rudno v Selški dolini, že več let pa živi v Škofji Loki. Čeprav je po osnovni izobrazbi strojnik, je poklicno pot še v času študija začel in nadaljeval kot predavatelj na področju računalniškega opismenjevanja (od 1992 do leta 2001). Po 11 letih kariere v bančništvu (od 2001 do 2012) na področju elektronskega bančništva se je odločil za samostojno pot. Kot samostojni podjetnik od leta 2012 deluje na področju direktne prodaje, računalniškega opismenjevanja starejših in podpore ter svetovanja na področju informacijskih tehnologij.

V politiko je vstopil leta 2014. Z željo nekaj spremeniti in ne puščati drugim, da odločajo o usodi Slovenije, se je priključil SMC. Od lani je predsednik LO SMC Škofja Loka. Deluje  na lokalni ravni in je podpredsednik sveta KS Trata ter ambasador pobratene občine Sovodnje ob Soči. Aktiven je tudi na področju športa, pomaga in spodbuja podjetniške pobude, sodelovanje in nove investicije ter aktivno pomaga pri skrbi za ohranjanje okolja.

V prostem času rad kolesari in smuča, kolikor mu čas dopušča, pa »kmetuje«. Kot svoj največji športni uspeh si šteje pretečen veliki Ljubljanski maraton.

»Ponosen sem na to, od kod prihajam. Naše Škofjeloško področje pozna tako uspešne kot neuspešne zgodbe. Vedno pa se pokaže ena resnica. Bolj kot delujemo povezano, več možnosti imamo za uspeh. SMC je v prvem mandatu Sloveniji vrnila optimizem in upanje v prihodnost. Sedaj hočemo poskrbeti še, da bode spremembe, ki jih še nismo izvedli, narejene tako, da bo #boljezavse.« Slovenijo vidimo, mislimo in čutimo kot zeleno, pravično, digitalno, zdravo in varno,« poudarja Janez Demšar.

Foto: SMC

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating