Vam je prispevek všeč?

Minule dni je na facebooku ogromno zanimanja požel (resda hitro izbrisan) videoposnetek, ki ga je objavil kranjski mestni svetnik Zoran Stevanović, prikazuje pa dogajanje ob robu koncert zasedbe Laibach 24. junija letos na Škofjeloškem gradu. Kot so včeraj pojasnili na Policijski upravi Kranj, njihove besede pa je povzela Slovenska tiskovna agencija, so evidentirali pretep, moškega s statusom begunca pa so zaradi prekrškov zoper javni red in mir pridržali in zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

Zoran Stevanović je v sporočilu, ki mu je dodal videoposnetek in nazorni fotografiji, med drugim zapisal: »Mediji ne smejo poročati, da se napadi migrantov dogajajo pri nas. Ni potrebe, da jih gledamo po televiziji, saj smo jih lahko v živo gledali 24. 6. na prireditvi na Škofjeloškem gradu. Trije migranti so brez kakršnega koli razloga napadli obiskovalce na prireditvi, pri čemer so vpili v arabščini. Varnostniki so enega obvladali in vklenili, dva sta zbežala pred prihodom policije. Prilagamo ekskluzivni posnetek vklenjenega napadalca in njegovega slovenskega dokumenta, iz katerega izhaja, da je sirski državljan s statusom begunca, ki ima prost dostop do trga dela!?!?«

Izbrisan videoposnetek

Facebook je posnetek, ki je v manj kot 24 urah presegel 400.000 ogledov, umaknil, uradno zaradi »kršenja standardov skupnosti«. So pa včeraj na Policijski upravi Kranj za STA pojasnili, da gre za dogodek, ki se je zgodil 24. junija, ko so evidentirali prijavo pretepa med javno prireditvijo. V povezavi s tem so škofjeloški policisti na javnem kraju obravnavali eno osebo. Moškega s statusom begunca so zaradi prekrškov zoper javni red in mir pridržali in proti njemu uvedli prekrškovni postopek. Za preostali dve osebi niso mogli ugotoviti sodelovanja v kršitvi.

»Zaradi obravnave kršitelja po dogodku ni bil uveden noben notranjevarnostni postopek, se je pa ta začel 15. avgusta, ko je bila o tej temi na spletu zaznana objava osebnih dokumentov osebe,« je pojasnil mag. Bojan Kos s PU Kranj in dodal, da nepravilnosti policistov doslej niso ugotovili.

Foto: Mladinska knjiga/Rok Kušlan

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating