Vam je prispevek všeč?

Ni sicer iz naše občine, toda – za življenje gre!

Že vse od prijave izginotja 36-letnega Klemna Musulina iz Trebnjega so vse aktivnosti gorenjskih policistov usmerjene v izsleditev pogrešanega, vendar ga do danes žal še niso našli. V obsežnih iskalnih akcijah, ki dnevno potekajo že vse od minule sobote, so se zelo angažirali tudi gorski reševalci, gasilci, vodniki reševalnih psov ter tudi njegovi družina in prijatelji. Kadar so razmere dopuščale, so uporabili tudi policijski helikopter.

Aktivnosti se bodo nadaljevale tudi jutri, v soboto, 17. novembra 2018, ko bo izvedena zelo obsežna iskalna akcija, v kateri bodo ponovno pregledali celotno območje Krvavca s potmi, cestami, grapami ter drugimi strmimi in nevarnimi pobočji.

POMEMBNO: zato bo za čas policijske naloge jutri, v soboto, 17. novembra 2018, predvidoma med 8. in 14. uro uporabljeno pooblastilo začasne omejitve gibanja in zaradi pregleda območja prepovedan dostop:

  • od spodnje do zgornje postaje žičnice Krvavec v širini 500 metrov levo in desno od gondole;
  • greben nad Jezerci,
  • Ambrož proti vrhu – zgornja postaja,
  • spodnja postaja žičnice – vzhod proti Ambrožu,
  • Jezerci vzhod – do Kriške planine in grebena,
  • Kriška planina – proti stolpu.

Ukrep policistov bo veljal tudi za brezpilotne zrakoplove, daljinsko ali avtonomno vodena vozila ali druga primerljiva tehnična sredstva. Nevarnost proženja kamenja bo tudi na poteh, ki na Krvavec vodijo iz Kokre.

Prisotnost na kraju bodo možje postave omogočili samo ožjim družinskim članom pogrešanega, ostalim pa se na Policijski upravi Kranj zahvaljujejo za angažiranje, saj druge pomoči trenutno ne potrebujejo.

Foto: Policijska uprava Kranj

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating