Vam je prispevek všeč?

Policisti so včeraj opoldne v Bitnjah obravnavali državljana Romunije, ki je hodil po hišah in prosjačil za denar. Moški je vstopil v hišo prijavitelja in ga prosil za denar. Ker mu ga ni dal, ga je ozmerjal in s kraja odšel proti naslednjim hišam, kjer so ga med prosjačenjem pri drugem občanu zalotili možje postave. Proti Romunu so uvedli prekrškovni postopek in ga oglobili zaradi vsiljivega beračenja.

DOPOLNJENO:  dan pozneje (v četrtek) so policisti istega moškega zaradi beračenja po domovih obravnavali tudi na območju Radovljice.

»V ozadju tovrstnih primerov je lahko tudi drugačen motiv kot zgolj prosjačenje za denar, saj so podane okoliščine, v katerih izvršujejo tudi drzne tatvine iz stanovanj in hiš. Storilci bodisi vstopajo v odklenjene hiše ali stanovanja, v katerih iščejo zlatnino in denar, ko pa so zaloteni, se začnejo izgovarjati in iskati razloge, zakaj so v prostoru. Drug način pa je preusmerjanje pozornosti z različnimi dejanji stran od premoženja lastnikov in potem tatvina vrednih stvari. Zato pozivamo ljudi, naj zaklepajo objekte tudi, ko so doma, nepoznanih ljudi pa naj ne spuščajo v stanovanja, dokler se ne prepričajo o njihovih namenih. Sumljiva ravnanja naj čim prej prijavijo na interventno številko 113,« opozarjajo s Policijske uprave Kranj.

Simbolična fotografija: Politikis

0 0 votes
Article Rating