Vam je prispevek všeč?

Kolesarsko društvo Belaunce iz Poljanske doline pripravlja vrtenje pedalov za dober namen! Na dobrodelni kolesarski prireditvi »12-urno dobrodelno kolesarjenje« bodo zbirali sredstva za dvojčka s prirojenimi boleznimi, ki potrebujeta terapijo, in za Inštitut Zlata pentljica.

Trasa v dolžini 21,5 kilometra in z 290 metri višinske razlike bo na relaciji Gorenja vas (Sokolski dom) – TodražLučineSuhi dolLučineGorenja vas (Sokolski dom). Kolesarjenju se bo pridružil tudi ultramaratonski kolesar Marko Baloh, večkratni udeleženec znamenite dirke RAAM.

Za prenos kolesarjenja v živo bo TUKAJ skrbel Matjaž Hribljan. Seveda ne bo treba nikomur obračati pedalov vseh 12 ur, dobrodošli so tudi tisti, ki bi vozili le kakšno uro ali dve. Prijaviti se je mogoče TUKAJ. Še do četrtka, 18. maja 2023, je štartnina v predprijavi nižja za 10 € (torej 30 € na osebo).

Možno se je prijaviti tudi na dan dogodka, in to vse do 19. ure na prireditvenem prostoru. Prijavnina vključuje obrok, pijačo, nogavice in trak za pod čelado. Ni nujno, da udeleženci štartajo že ob 8. uri zjutraj, ko je uradni začetek kolesarjenja, lahko tudi pozneje, dogodek se bo zaključil ob 20. uri.

Trasa je primerna za vse, tudi za mlajše kolesarje, ki šele spoznavajo vožnjo v klanec, saj je vzpon idealen za začetnike. Dogodka se je možno udeležiti v solo vožnji, v dvojicah ali v četvorkah. Pri dvojicah in četvorkah velja, da je na trasi vedno samo en tekmovalec iz ekipe.

Na dogodku lahko sodelujejo vsi kolesarji, ki jih veseli organizirano rekreativno kolesarjenje in se čutijo sposobni prevoziti 20 kilometrov dolg krog. Čelada je obvezna za vse udeležence, ki se jim bodo tudi šteli krogi. V primeru slabega vremena prireditev odpade.

Dogodek bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni upoštevati cestno-prometne predpise in navodila organizatorjev ter se po njih ravnati. Vožnja dveh ali več kolesarjev vzporedno ni dovoljena. Udeleženci vozijo na lastno odgovornost in odgovarjajo za škodo, povzročeno sebi in drugim.

Prijazno vabljeni na kolesarjenje za dober namen!

Vir: FB dogodka in Belaunce

Foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating