Vam je prispevek všeč?

Kljub spremenjenim razmeram in šolanju na daljavo so na škofjeloški Osnovni šoli Cvetka Golarja te dni izpeljali kulturni dan, ki pa je bil poseben, dobrodelen in povezan s projektom »Otroštvo podaja roko modrosti«, ki ga šola vodi v okviru Unesca. »Namen projekta je, da se mladi družijo s starejšimi, a letos zaradi korone to ni mogoče. Zavedamo se, da Ločani ne moremo biti ponosni na naše mesto in zgodovino, če spregledamo ljudi, ki so vsak na svoj način dodali delež v mozaik te lepote. Sedaj so jim na videz pošle moči, a nam vendarle še dajejo priložnost, da prav zaradi njih postajamo bolj srčni ljudje,« so sporočili iz OŠ Cvetka Golarja.

Zato so se odločili starejšim in tistim, ki so v koronakrizi najbolj izpostavljeni, polepšati dan in jim izdelati praznično voščilnico. Na razredni stopnji so kulturni dan pripravili v prvem decembrskem tednu, na predmetni pa minuli četrtek. »Dan smo posvetili izdelavi unikatnih voščilnic. Obogatili smo jih z najboljšimi željami in upanjem, da se kmalu vrnemo v življenje, kakršnega smo vajeni. Učenke in učenci so potem svoje voščilnice oddali pred šolo, v škatli se jih je nabralo skoraj 1400, zdaj pa bodo šle med ljudi: v CSS Škofja Loka, med Junake 3. nadstropja, v Dom upokojencev Podbrdo, med zdravstveno osebje, prostovoljce, civilno zaščito, gasilce, gorske reševalce, policiste, poštarje, trgovce …,« so zapisali v OŠ Cvetka Golarja.

»To je le delček hvaležnosti za vse, kar so ti starejši, ki so danes v domovih, naredili, in zahvala tistim, ki delajo tudi v tej krizi – brez hvaležnosti starejšim rodovom ne moremo uživati sadov tega trenutka, brez hvaležnosti za vse zdravstvene delavce in druge, ki v teh časih preizkušnje delajo, ne moremo postati boljša družba, brez misli na bolne ne moremo postati sočutni. Vse lepo, kar nam je kljub drugačnim okoliščinam dano, je prepleteno z dobrimi dejanji vsakega med nami, toda niti teh so v tem trenutku najmočnejše. Zato naj letos ob besedi SREČNO enako glasno zveni tudi HVALA,« je še zapisano ob robu akcije.

Vodstvu šole in koordinatoricama projekta Mateji Feltrin Novljan in Jasni Camlek čestitke za (s)po(d)budo, učenkam in učencem pa za izjemen in srčen odziv!

Foto in vir: OŠ Cvetka Golarja

Povzel: Janez Porenta

3.7 3 votes
Article Rating