Vam je prispevek všeč?

Ne le Gimnazija Škofja Loka z Evo Jug, tudi Šolski center Škofja Loka se lahko pohvali z diamantnim maturantom.

Konec septembra je v Kongresnem centru Brdo slovenski predsednik Borut Pahor sprejel diamantne dijake, ki so na poklicni, splošni in mednarodni maturi dosegli vse točke, sprejema pa so se udeležili tudi njihovi starši in ravnatelji šol.

Med 120 povabljenimi diamantnimi dijaki je bil tudi Luka Koplan s Srednje šole za strojništvo Škofja Loka, ki mu je predsednik izročil sovico, delo Oskarja Kogoja, ki simbolizira modrost, bistroumnost in je za Slovence simbol knjige in znanja.

Luka Koplan, ki se je odločil za študij na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, je poudaril, da ga je uspeh na maturi – kljub odličnemu uspehu vsa štiri leta – kar malo presenetil. Prejel je tudi dve zlati priznanji na tekmovanjih iz matematike, v okviru programa Erasmus+ in projekta »Usposabljanje v tujini bogati« pa se je udeležil enomesečnega poklicnega izobraževanja in usposabljanja na Češkem, kjer je delal po vodstvom mentorja na področju CNC-programiranja in izdelave programiranih delov na CNC-strojih. Za svoje delo je bil zelo pohvaljen, pravi pa, da potrebuje še več znanja, ki je dobra popotnica na poti v prihodnost.

Luku iskreno čestitam in želim uspešno prihodnost!

Foto: Šolski center Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating