Vam je prispevek všeč?

Kot sem poročal TUKAJ, se je ekipa Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Škofja Loka v minulem tednu udeležila že 26. izvedbe najuglednejšega mednarodnega tekmovanja reševalcev, Rallye Rejviz na Češkem.

Vrhunska zasedba z vsega sveta se je pomerila v zahtevnih izzivih in morala kar najbolje združiti teoretično znanje s praktičnimi veščinami. Loški četverici – Davidu Galetu, Andreju Šubicu, Tadeju Begušu in Andražu Arharju – se je to posrečilo zares izvrstno!

Če so bili prejšnjič, leta 2019, v svoji konkurenci odlični peti, so tokrat storili še korak naprej in končali celo na zmagovalnih stopničkah za končno 3. mesto (8961 točk), četrtouvrščene Švicarje so v izjemnem dvoboju odpravili za eno točko.

Premoč so priznali le Američanom (9859 točk) in Kanadčanom (9725 točk), ki so bili razred zase, je bila pa škofjeloška četverica najboljša med evropskimi zasedbami. »V samem svetovnem vrhu,« je kratko komentiral Gale.

»S strokovnim odzivom, natančnostjo in odlično usklajenostjo ekipe so prepričali živijo in navdušili kolege iz drugih držav. Ta dosežek je pomemben za NMP Slovenije in svetovno promocijo strokovnosti slovenskih reševalcev. Ekipa Škofje Loke je tako postala zgled in motivacija zdravstvenim reševalcem doma in v tujini,« pa so sporočili iz ZD Škofja Loka in hkrati čestitali našim junakom.

Seveda se pridružujem iskrenim čestitkam, pa hvala, fantje, za vaš trud, in uspešno naprej!

Vir in foto: Ekipa NMP Škofja Loka in ZD Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating