Vam je prispevek všeč?

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo v četrtek, 8. decembra 2022, na Brdu pri Kranju podelila prestižni priznanji »Obrtnik leta 2022« in »Podjetnik leta 2022«, posebno priznanje pa bo prejel tudi najstarejši obrtnik leta 2022. Priznanji Obrtnik leta (od leta 2003) in Podjetnik leta (že od leta 1991) OZS vsako leto podeli obrtniku oziroma podjetniku, ki predstavlja vzor odličnosti in kakovostni poslovanja, in tako skrbi za dvig ugleda obrtnih poklicev, obrtnikov in podjetnikom ter obenem spodbuja odličnost in kakovost njihovih storitev in izdelkov.

Nominirance za prestižna priznanja je izbrala strokovna komisija, ki bo imela tudi leto izjemno težko nalogo, saj so vsi nominiranci uspešni in odlični obrtniki oziroma podjetniki. Za Obrtnika leta 2022 kandidirajo trije nominiranci, za Podjetnika leta 2022 pa štirje, med katerimi je tudi ustanovitelj in direktor hitro rastočega in zelo uspešnega škofjeloškega podjetja Optiweb, d. o. o., Miha Lavtar, ki že 13 let vodi ekipo specialistov za izboljšanje pojavnosti na spletu. V podjetju vsakodnevno nastajajo spletni konfiguratorji, sistemi za upravljanje s podatki o izdelkih in digitalne oglaševalske kampanje.

Takole je zapisano v predstavitvi Mihe Lavtarja: »Podjetniško pot je začel z optimizacijo za iskalnike, nato pa iz leta v leto širil ponudbo storitev in krog sodelavcev. Danes Optiweb pod eno streho združuje nad 70 spletnih specialistov, kar ga uvršča med večje slovenske digitalne agencije, svoje poslovanje pa postopoma utrjuje tudi onkraj državnih meja. Prihodnost je digitalna. Vpogled v to, kako digitalizacija vpliva na prihodnost naše družbe, smo dobili v času razsajanja koronavirusa: spletno nakupovanje in ohranjanje medsebojnih stikov s pomočjo spleta sta postala neločljiv del vsakdanjega življenja. To Lavtar doživlja kot pozitivno. Digitalizacija in avtomatizacija namreč pospešujeta procese in ljudem zagotavljata več prostega časa za druge dejavnosti.

Lavtar je v poslovnih krogih znan kot vodja z integriteto, ki vedno deluje v dobrobit soljudi. Optiweb si prizadeva voditi z inovacijskimi pristopi in trajnostno miselnostjo, ob tem pa dosledno skrbi za zadovoljstvo zaposlenih in finančno uspešnost. Z odločnostjo in čutom za družbeno odgovornost pozitivno vpliva na lokalno okolje, ki poleg sodelavcev vključuje podjetniške mentorirance.« Mihi Lavtarju čestitam za zasluženo nominacijo in mu želim uspešno kandidaturo za prestižno priznanje!

Vir in foto: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating