Vam je prispevek všeč?

Tekmovalni del 24. zimskih olimpijskih iger v Pekingu se je za slovensko odpravo začel sanjsko. Na današnji posamični preizkušnji na srednji napravi sta namreč kar dve naši smučarski skakalki skočili na zmagovalni oder. Vso konkurenco je odpravila in se z odličjem najžlahtnejšega leska okitila Urša Bogataj, ki na tekmah svetovnega pokala še ni zmagala, danes pa je slovenskim smučarskim skokom zagotovila prvo zlato olimpijsko kolajno doslej. Prej je bila med slovenskimi zimskimi športniki olimpijska zmagovalka le Tina Maze (dvakrat v Sočiju 2014).

Uršin uspeh je s tretjim mestom in bronom odlično dopolnila še Nika Križnar, ki je tako poskrbela, da se bo iz Pekinga vsaj ena kolajna vrnila tudi na Škofjeloško. Nika, ki bo čez mesec dni (9. marca) dopolnila 22 let, namreč prihaja iz naselja Delnice v Poljanski dolini, vasi s 151 prebivalci (podatek iz leta 2020) v občini Gorenja vas – Poljane. Je članica SSK Norica Žiri, v svetovnem pokalu pa je na posamičnih preizkušnjah že 15-krat stala na stopničkah, od tega štirikrat na najvišji, nazadnje konec letošnjega januarja v nemškem Willingenu.

Danes sta bili v Pekingu tudi preostali dve slovenski skakalki odlični. Špela Rogelj je zasedla deveto mesto, medtem ko je bila Nikina klubska kolegica in »soseda« iz Poljan nad Škofjo Loko Ema Klinec še boljša – peta. Iskrene čestitke vsej četverici, ki je slovenskim navijačem pričarala nepozabno športno soboto, in naj bo tudi nadaljevanje olimpijskih iger v Pekingu za vso slovensko odpravo srečno in uspešno!

Avtor: Janez Porenta

Foto: TW Team Slovenia

0 0 votes
Article Rating