Vam je prispevek všeč?

Čarobni december v Škofji Loki tradicionalno, leto že devetič, žlahtnijo »Izložbe domišljije«, prodajne razstave umetnikov in rokodelcev, ki povezujejo lokalno ustvarjalno-kulturniško sceno in za domačine in obiskovalce ponujajo nepozabno praznično izkušnjo.

V prazničnem času obiskovalcem starega mestnega jedra Škofje Loke ponujajo vrhunska umetniška dela in kakovostne ročno izdelane izdelke. 14 organizacij in ustvarjalcev namenja svoje prostore prodajnim razstavam del umetnikov, rokodelcev, fotografov, oblikovalcev in drugih ustvarjalcev ter jih spreminja v praznične trgovine, v katerih si obiskovalci lahko izberejo izvirna in unikatna darila, primerna za decembrsko obdarovanje.

Namen Izložb domišljije je promocija vrhunske ustvarjalnosti na Škofjeloškem, pa tudi oživljanje starega mestnega jedra in spodbujanje odgovornega potrošništva ter lokalnih nakupov. Z vsakim nakupom namreč obiskovalci podpirajo zgodbo izdelka. Naj bo ta pozitivna in odgovorna!

Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev »Izložbe domišljije« bodo odprte od 1. do 31. decembra 2022 na različnih lokacijah v starem mestnem jedru Škofje Loke. V četrtek, 1. decembra 2022, jih bo ob 18. uri odprl vodeni sprehod po prodajnih razstavah v mestu. Zbirna točka je pred Galerijo Ivana Groharja na Mestnem trgu, po mestu bo obiskovalce vodila Karla B. Rihtaršič. Srečali se bodo z vsemi sodelujočimi pri tem krasnem decembrskem projektu in si po poti ogledali razstave.

Za dobro večerno vzdušje pa bo obiskovalce ob 20. uri na Mestnem trgu čakal še koncert benda Rocky III in decembrsko druženje. Vabljeni torej na »Izložbe domišljije«, ki prepletajo odkrivanje srednjeveških ulic in trgov Škofje Loke, sproščene pogovore z ustvarjalci in premišljeno izbiro unikatnih daril.

Še sodelujoči: Sokolski dom Škofja Loka in Mala galerija Občine Škofja Loka, Loški muzej Škofja Loka z Galerijo Ivana Groharja, Rokodelski center DUO Škofja Loka, Sodobni tekstilni center Kreativnice, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, AMUSE, Rozamunda, Trgovina Paleta, Čipke Mojca, Unikatni nakit Ana Bučar, LinenFriday Slovenija, Matjaž Rešek – JIM klobuki, Jesharna in Pr’ Pepet. Vse bom podrobneje in posamično predstavil decembra.

Vir in foto: FB Izložbe domišljije Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating