Vam je prispevek všeč?

Iz Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Škofja Loka so sporočili odlično novico: njihov član Jože Krmelj je namreč postal Obrtnik leta 2021!

Prestižna priznanja Obrtnik leta in Podjetnik leta za leti 2020 in 2021 ter priznanje Najstarejši obrtnik leta 2020 je sinoči na Brdu pri Kranju podelila Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije.

Obrtnik leta 2021 je torej postal Jože Krmelj z Loga nad Škofjo Loko. Kovaštvo je v družini Krmelj že od leta 1870, Jože, ki predstavlja že sedmo generacijo, pa je dejavnost prevzel leta 1991.

Kovačija Krmelj je ves čas delovanja posvečena tradicionalnemu načinu izdelave rezilnega orodja. Jože Krmelj, tudi že prejemnik nagrade Zlata vitica, ne kuje izdelkov v velikih količinah. Vsi izdelki so unikatni, vsako posamezno orodje pa je izdelano iz najkakovostnejšega jekla in skovano s kladivom.

Zadnja leta se Jože ukvarja tudi z izdelovanjem rustikalnega programa, ki ga sestavljajo ponve iz enega kosa, sekire in mačete iz običajnega jekla ter posebej oblikovani noži iz damaščanskega jekla.

 

Jože Krmelj je kot član OOZ Škofja Loka ponovno potrdil, kako delovni in inovativni obrtniki so na Loškem. To je namreč že četrti kipec, ki so ga v zadnjih letih prejeli člani OOZ Škofja Loka.

Ob Jožetu so laskavi naziv Obrtnik leta prejeli še Boris Mesec, direktor in lastnik podjetja Mebor (2011), mesar Matjaž Miklavč iz loške Mesarije Štajnbirt (2009) in Karel Jezeršek, ustanovitelj Mizarstva Jezeršek s Hotavelj (2004).

Jožetu Krmelju iskrene čestitke za laskavo priznanje in veliko obrtniškega zadovoljstva tudi vnaprej!

Vir in foto: OOZ Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating