Vam je prispevek všeč?

Na obrobju Škofje Loke, v Retečah, je med epidemijo novega koronavirusa vzklila še ena nova čudovita gostinska zgodba. Vrata je namreč odprl prijazen lokal Šalčka, ki domuje pri Mlinotestovi trgovinici (Reteče 99) ob glavni cesti med Škofjo Loko in Jeprco.

Na tem mestu je doslej stal lokal B-bar, ki ga je 22 let vodil Brane Žontar. Med epidemijo, ko je njegova hči Sanja Štefančič ostala brez službe v zavarovalniški agenciji v Ljubljani, pa so se med družinskim kosilom odločili, da bodo šli še enkrat od začetka.

Šalčko tako zdaj vodita Sanja in njen mlajši brat Andraž Žontar. »Prej smo imeli bolj vaške fante, pivo in domač šnopček, zdaj pa v sodelovanju z Mlinotestom – smo njegovi najemniki – skoraj vsak dan dodajamo kaj k ponudbi. Štartali smo s sladoledom, Carte d’orom, te dni smo dodali rogljičke, ponudbo bomo razvijali naprej z Mlinotestovimi slaščicami, a še ne upam obljubiti, kdaj,« pojasni Sanja.

Mlinotest je obljubil, da bo še letos naredil fasado, zamenjal streho in uredil zimski vrt, da bo imela Šalčka še malo več prostora – zdaj ima poleg zunanje strežbe v notranjih prostorih le eno mizico.

Kava za s seboj

Šalčka je od ponedeljka do petka odprta od 6. do 20. ure, ob sobotah od 7. do 15. ure in ob nedeljah od 8. do 15. ure. Ker je prijeten lokal postavljen tik ob glavni cesti iz Škofje Loke proti Ljubljani, se je Sanja odločila tudi za možnost prevzema kave za s seboj (coffee to go). »Lahko greste v Mlinotest po sendvič in jogurt in v tem času, ko vam prodajalka nareže salamo, vam pripravim še kavo za s sabo. Vem, koliko časa se voziš do Ljubljane, in vem, da jo imaš tudi čas spiti,« se nasmehne Sanja.

Delovnemu kolektivu se je pridružila še Iza Šinkovec, »pridna punca, nasmejana, lepa, mlada,« ker pa bo poletje dolgo, Šalčka išče še eno študentko (polnoletno, s študentsko napotnico) za pomoč pri strežbi. Kandidatke se oglasite Sanji na 051-350-338.

Toplo vabljeni v prijazno kavarnico Šalčka na sladoled, kavo (za s seboj) ali vrček hladnega v teh razgretih dneh!

Foto: Katarina Debeljak/Šalčka

Avtor: Janez Porenta

5 3 votes
Article Rating