Vam je prispevek všeč?

Katastrofalna ujma, ki je tako hudo prizadela tudi Škofjo Loko z okolico, prebudi v nas tudi dobro. Najboljše. Dokaz za to so tudi številne pobude posameznikov, društev, organizacij in podjetij za pomoč prizadetim v poplavah in plazovih – na različne načine. Hvala za vse poslano v preteklih dneh, do danes nisem utegnil objaviti, zdaj pa objavljam zbirno nekaj primerov solidarnostne pomoči. Sledi še več podobnih člankov. Vsem, ki kakor koli pomagate prizadetim, HVALA in velik poklon. Nekaj čudovitih primerov:

Robert in Marija Gartner iz Reteč želita na svoj način in po svojih močeh pomagati ljudem, zlasti otrokom, ki so takšne pomoči potrebni, in podarita: prenosno posteljo za dojenčka (popolnoma novo in nerabljeno), igrače in knjige (nove, cele, nerabljene), radio (kot nov, skorajda nerabljen), dekico in dva nahrbtnika (kot nova). Vsi, najprej z območja Škofje Loke in okolice, ju lahko kontaktirate na e-naslov r.gartner552@gmail.com.

Trgovina za male živali Aro s Spodnjega trga vsem strankam, prizadetim v poplavah, pri nakupu artiklov za male živali pomaga s popusti.

Reteška veterina Etvetera je čez vikend (ne vem, ali je pobuda še aktualna), ker so se ji izpraznile namestitvene kapacitete v hospitalu, v začasno varstvo lahko sprejela nekaj psov in mačk. Komur bi skrb Etvetere za njihovo domačo žival pomagala pri lažji odpravi in sanaciji škode, je čez vikend (morda še vedno?) lahko poklical na številko 031-229-232, vzpostavljeno prav za ta namen.

Poštene hišniške storitve (David Ambrožič, s. p., info@posteni-hisnik.si, 069-721-326) nudijo brezplačno visokotlačno čiščenje za tiste, ki jim je poplavilo objekte.

Poleg vseh gostinskih lokalov, ki sem jih pretekle dni že objavil, tudi v Das Ist Walter Škofja Loka (pri bencinskem servisu Petrol na Kidričevi) ponujajo brezplačne malice in pijačo za vojake, gasilce in civilno zaščito.

V lokalu Bali cafe s Kidričeve ceste pa bodo ves promet preteklega petka namenili za pomoč družini, ki je zaradi poplav v stiski ali je utrpela veliko škodo. Prav tako so tudi natakarice namenile vso svojo napitnino za pomoč.

Samopostrežna pralnica perila Žehta na žeton pri marketu Mercator v Groharjevem naselju je pripravila nekaj čistil in sredstev za osebno nego za pomoč prizadetim v poplavah. Kdor jih potrebuje, jih lahko vzame.

Društvo prijateljev mladine Škofja Loka otrokom od 6. do 9. razreda iz našega okolja (Škofje Loke in obeh dolin) ponuja brezplačno udeležbo na športno-jezikovnem taboru (angleščina – francoščina) v domu Triglavska roža v Trenti od 14. do 18. avgusta 2023. Organiziran bo tudi prevoz tja in nazaj. Prijave otrok zbirajo na e-naslovu dpm.skofjaloka@gmail.com, kamor je treba sporočiti otrokovo ime in priimek, rojstni datum, naslov bivališča in kontaktno telefonsko številko starša. Več informacij na 040-33-44-75 (Jelka).

Zbral: Janez Porenta

Foto: bralka Manca

0 0 votes
Article Rating