Vam je prispevek všeč?

Kot sem že poročal TUKAJ, se danes, v soboto, 29. avgusta 2020, ob 16. uri v Škofji Loki odpira Šolska ulica oziroma začenja program »Odprte ulice«, ki bo poskrbel, da bo ta ulica še ves september najbolj vesela ulica na Gorenjskem.

Gre za projekt odpiranja Šolske ulice za igro, druženje, hojo in kolesarjenje, s čimer bo omogočen varnejši prihod v šolo za otroke in prijetne sprehode med mestnim jedrom in območjem nekdanje vojašnice. Odprt bo javni prostor za ljudi, kjer imajo prednost pešci in kolesarji, tranzitni motorni promet je omejen, omogočen pa je dostop za lokale in lokalne prebivalce.

Danes, med 16. uro in polnočjo, pa se na odprti Šolski ulici obeta tudi pester kulturni in družabni program. V primeru dežja bo prireditev odpadla, večerni koncert pa bo, kot sem poročal že TUKAJ, prestavljen na letni vrt MKC Pri Rdeči Ostrigi.

Današnji seznam prireditev

Ulica bo ves dan zaprta za ves motorni promet na križišču s Partizansko cesto na severu, na križišču s Kidričevo cesto na jugu in na križišču s parkiriščem Štemarje na vzhodu, bo od 16. ure dalje postavljena Info stojnica, na kateri bodo predstavniki organizatorja na voljo za vsa vprašanja o projektu in novi začasni prometni ureditvi. Preostali program:

Še opozorilo: prireditelji vse obiskovalce prosijo, da se dogodkov udeležijo le zdravi. Dosledno naj upoštevajo navodila rediteljev, sledijo označbam za smer gibanja in spoštujejo medosebno razdaljo 1,5 metra. Pri vstopu na prizorišča je obvezno razkuževanje rok, vsak posameznik pa naj skrbi tudi za higieno kašlja. Na prireditvenih prostorih bo treba oddati svoje kontaktne podatke po navodilih NIJZ, ki bodo hranjeni mesec dni od dogodka.

Vljudno vabljeni!

Foto: IPoP

Vir: Občina Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating