Vam je prispevek všeč?

Veliki športno-rekreativni praznik, tradicionalni »Tek štirih mostov«, bo danes, v soboto, 17. junija 2023, ves dan nosil dober glas o Škofji Loki po vsej Sloveniji in širše. Vrhunec dogajanja bo 10. nočni Tek štirih mostov na 10 kilometrov s štartom ob 21. uri. Prijazno vabljeni!

Letošnji T4M se je začel v petek zvečer na Cankarjevem trgu s tekaškim druženjem s testeninko, pravzaprav z burgerji, ki so jih pripravljali v baru Pilarna, za glasbeno spremljavo pa so poskrbeli zvoki Diskölökalov.

Vse tehnikalije bodo v soboto v Sokolskem domu Škofja Loka. Zjutraj bodo opremili malčke in jih pospremili na tek, rezultatov ne bodo merili, število sladic pač, zlasti v Unikatnem slaščičarstvu na Mestnem trgu, ki je letošnji sponzor sladice za vrtčevske otroke.

Zaploskali bodo dobitnikom priznanj za športnike in njihovim mentorjem in še zlasti pozdravili udeležence teka Zlate pentljice, s katerimi bodo številni vrhunski športniki in drugi znani obrazi, pa tudi olimpijska maskota Foksi.

Tek za Pokal štirih županov je tek za vse osnovne šole, letos je prijavljenih skoraj 700 šolarjev iz vse Slovenije. Pred šolarji se bodo na družinski tek in hojo po Mestnem trgu odpravili udeleženci svetovnega projekta »Tek za edinost«.

Ločani bodo dobro uro, kolikor bo trajalo, da pridejo v cilj vsi udeleženci, rajali, se zabavali, organizirali ulične piknike in okrepčevalnice, ob progi bodo zazvenela tudi glasbila, udeležence pa bo spodbujal tudi Mestni pihalni orkester Škofja Loka.

Okrog 23. ure bo na Trgu pod gradom razglasitev rezultatov, ob hrani in pijači pa bo druženje tekačev, Ločanov in drugih obiskovalcev trajalo do zgodnjih jutranjih ur ob glasbeni spremljavi skupine Joške v’n.

Prevzem štartnih številk bo v soboto v Sokolskem domu Škofja Loka od 8. do 12. ure in od 16. do 21. ure. Udeleženci naj bodo pravočasni in naj ne čakajo na zadnje minute. Možne bodo tudi prijave, vendar le do 20. ure.

Udeležencem štafet svetujejo, naj si dobro ogledajo pravila pri štafetnem teku. Pozorni naj bodo tudi na zapore cest. Zaradi šolskih tekov bosta 15-minutni zapori ob 19. uri in 19.15, enourna zapora pa se bo začela ob 21. uri.

Parkirišče za potrebe T4M je na Kapucinskem trgu nasproti avtobusne postaje, uvoz bo označen s tablo, parkiranje je brezplačno. Na Mestnem trgu je dvoje javnih stranišč, pri kavarnah Homan in Mihol, na voljo bo tudi stranišče v Sokolskem domu. Prenosna stranišča bodo na Trgu pod gradom.

PROGRAM:

Od 8. do 21. ure: Pohod po trasi Teka 4 mostov (5 kilometrov)

Ob 10. uri: Vrtčevski teki (100 metrov in 470 metrov) in podelitev priznanj mladim športnikom in njihovim mentorjem

Ob 12. uri: Tek Zlate pentljice (470 metrov)

Ob 16.30: Tek za edinost – Run4Unity (470 metrov)

Ob 18. uri: Šolski teki za Pokal štirih županov (470 metrov, 940 metrov, 1670 metrov)

Ob 21. uri: Tek štirih mostov (10 kilometrov, štafete 4 + 6 kilometrov)

Ob 23. uri: Razglasitev rezultatov

Od 22. ure do 2.30: Športno-zabavno druženje s koncertom skupine Joške v’n

_ _ _

Vir: Tek štirih mostov

Foto: Igor Martinšek/Tek štirih mostov

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating