Vam je prispevek všeč?

Miha Deželak, priljubljeni glas Radia 1, tudi letos na dobrodelni akciji »Deželak = junak – ker si vsak otrok zasluži počitnice« zbira sredstva za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Lani je podolgem in počez prečesal Slovenijo s posebnim kvadrociklom in s poslušalci zbral neverjetnih 349.727,40 evra, torej je počitnice omogočil več kot 1000 otrokom.

Njegova letošnja pot zajema kar 10 etap. Začel jo je v sredo, končal jo bo prihodnji petek ob 18. uri na Debelem rtiču, peta etapa danes, v nedeljo, 6. junija 2021, s štartom v ljubljanskem Tivoliju in ciljem v Kranju pa ga bo, kot je že običaj, vodila tudi skozi Škofjo Loko. Iz smeri Medvod se bo ob 18.45 torej ustavil tudi v naši občini in nato pot nadaljeval še proti Kranju, kjer bo dan zaključil ob 20.15.

Tradicionalno Deželaka junaka v Škofji Loki slovesno sprejmejo gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Škofja Loka na parkirišču pod Tehnikom (v VIDEU), kjer ga pozdravijo in bodrijo tudi številni poslušalci in podporniki, del poti pa ga pospremijo tudi kolesarji iz ŠD Koloka. Deželakovo dobrodelno pot je sicer možno spremljati tudi v živo – v neposrednem spletnem prenosu TUKAJ.

Kdor želi v sklopu dobrodelne akcije »Deželak = junak« sodelovati in donirati za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin, lahko to stori tako, da pošlje sms-sporočilo POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919. Z vsakim poslanim sms-sporočilom donirate 1 evro ali 5 evrov; kdor pa bi želel darovati več, naj pošlje e-sporočilo na fundacija@radio1.si. Naj zmaga dobrota!

Vir in foto: Radio 1

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating