Vam je prispevek všeč?

Finale ženskega odbojkarskega prvoligaškega tekmovanja bo zagotovo imelo tudi škofjeloški pridih, saj je že znano, da bo v njem zagotovo sodelovala ena Ločanka, druga pa ostaja v igri.

Prve finalistke državnega prvenstva so namreč odbojkarice kamniškega Calcita Volleyja, ki so v polfinalu dvakrat brez izgubljenega niza, s 3:0 (19, 23, 21) in 3:0 (20, 23, 10), odpravile zasedbo Formisa.

Dres zmagovalne ekipe nosi tudi zelo obetavna loška blokerka Adriana Vukojević (178 centimetrov, 16 let), ki pa v obeh polfinalnih obračunih ni dobila priložnosti za dokazovanje.

Adriana Vukojević

V igri za finale pa ostaja tudi novogoriški GEN-I Volley, ki je v polfinalnem nizu izid v zmagah proti favoriziranim tekmicam iz Maribora, Novi KBM Branik, izenačil na 1:1, odločala bo torej tretja tekma v sredo ob 17.30 v Mariboru.

V novogoriški zasedbi je bila na drugi polfinalni tekmi, ki se je končala s presenetljivo zmago s 3:1 (-17, 25, 22, 14), zelo razigrana tudi škofjeloška korektorica Polona Frelih (184 centimetrov, 18 let).

Polona Frelih

Obetavna odbojkarica je namreč prispevala kar 15 točk, od tega 12 v napadu (35-odstotna učinkovitost) in 3 z bloki, s čimer je bila druga najučinkovitejša igralka svoje zasedbe.

Manj razigrana je bila v prvem polfinalnem obračunu, ki so ga dobile Mariborčanke z gladkih 3:0 (16, 23, 23). Polona je prispevala 2 točki ob 9-odstotnem napadalnem izkoristku.

Adriani želim uspešno v finalu, Poloni srečno v tretji polfinalni tekmi, obema pa čestitam za že doseženo!

Besedilo: Janez Porenta

Foto: FB GEN-I Volley in FB Calcit Volley

0 0 votes
Article Rating