Vam je prispevek všeč?

Že pred finalno tekmo sezone slovenskega prvoligaškega tekmovanja v floorballu, 1. SFL, je bilo jasno, da bo končna lovorika ponovno romala v Škofjo Loko, saj sta se zanjo udarili A in B zasedba loškega FBK Insporta. Dvomov o zmagovalcu ni bilo za hip, FBK Insport A je bil namreč pred kar 400 gledalci v Športni dvorani Poden boljši z 10:3 (4:1, 3:0, 3:2) in se tako veselil ligaške trofeje še četrtič v zadnjih štirih sezonah.

Pri zmagovalcih so po dva gola prispevali Gašper Egart, Blaž Tomc in Luka Podobnik, po enega pa Lovro Oblak, Gašper Triler, Metod Proj in Jan Dolenc, medtem ko je vratar Jaka Zupančič zbral 10 obramb. Pri poražencih so po enkrat zadeli Anže Podobnik, Gal Šardi in Matija Kožuh, kljub 10 prejetim zadetkom pa se je s 23 obrambami izkazal čuvaj mreže Blaž Tomažin.

Za preboj v finale je FBK Insport A v polfinalu brez težav, s 7:1, odpravil Borovnico (po dvakrat sta zadela Jan Dolenc in Maj Oman, po enkrat pa Anže Habjan, Blaž Tomc in kapetan Luka Peklaj), FBK Insport B pa po hudem boju z 2:1 Polansko bando – pri zmagovalcih sta zadela Gal Šardi in Anže Podobnik (vratar Blaž Tomažin je zbral 21 obramb), pri poražencih pa Luka Stanonik.

V malem finalu je za to, da vseh prvih treh mest niso zasedla moštva s Škofjeloškega, poskrbela FBC Borovnica, ki je s 3:2 odpravila FBK Polansko bando, ki je še po dveh tretjinah vodila z 2:1. Za poražence sta zadela Luka Stanonik in Blaž Kavčič. Najboljši vratar po izboru klubov je postal Jani Dolenec (Polanska banda), naziv najboljšega strelca pa je pripadel Nejcu Peklaju (Insport B).

Zmagovalne barve FBK Insport A so na zaključnem turnirju četverice branili: vratarja Jaka Zupančič in Tim Luznar ter igralci Jan Dolenc, Metod Proj, kapetan Luka Peklaj, Blaž Tomc, Maj Oman, Tadej Žontar, Anže Habjan, Lovro Oblak, Gašper Triler, Gašper Egart, Jaka Engelman, Luka Podobnik in Lovro Žnidar. Ločanom iskreno čestitam za vse doseženo v novi izvrstni sezoni!

 

Besedilo: Janez Porenta

Foto: YouTube FBK Insport Škofja Loka/zajem zaslona

0 0 votes
Article Rating