Vam je prispevek všeč?

Škofjeloško Glasbeno društvo Crescendo pod taktirko Žige Kerta se je po treh letih ponovno podalo na pot v tujino – in izplačalo se je!

Mešani pevski zbor Crescendo je namreč na mednarodnem zborovskem festivalu in tekmovanju »InCanto Mediterraneo 2022« v italijanskem Milazzu na Siciliji navdušil s svojim programom.

»Prvi del tekmovanja je uspešno za nami. V petek smo se pozno zvečer predstavili s skladbami: Cantate Domino, Psalm 43, Kermu se dremlje naj gre spat in z Makedonsko humoresko,« so v Glasbenem društvo Crescendo zapisali, preden so se sinoči ponovno predstavili na festivalskem odru.

In to zares uspešno: postali so absolutni zmagovalci tekmovanja in prejeli zlato priznanje (92,88 točke), hkrati pa se okitili še s priznanjema za najboljšega dirigenta na tekmovanju (Žiga Kert) in za najboljšo izvedbo skladbe italijanskega sodobnega skladatelja.

Iskrene čestitke in globok poklon Crescendu za izjemen mednarodni uspeh na 7. izvedbi italijanskega zborovskega festivala, ki je potekal od 10. do 16. julija 2022, in še mnogo podobnih dosežkov tudi v prihodnje!

Vir in foto: FB Glasbeno društvo Crescendo

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating