Vam je prispevek všeč?

Jutri, v soboto, 18. junija 2022, bo v Škofji Loki ponovno tekaški praznik, ki bo povezal tekmovalce in navijače od blizu in daleč. Po loških ulicah, trgih in cestah bo namreč potekal že jubilejni 10. Tek štirih mostov, ki je v desetletju postal ena najbolj prepoznavnih prireditev v občini in širše.

Prireditev je postala tradicionalna prav zaradi spodbude več tisoč navijačev po vsej progi, tudi letos pa bodo začeli s tekaškim druženjem (s testeninko) že dan prej, danes, v petek, 17. junija 2022, zvečer, med 20. in 22. uro na Cankarjevem trgu.

Jutri pa bo šlo zares in bo živahno ves dan, vrhunec pa bo prireditev dosegla zvečer, ko bodo med 18. in 22. uro tudi delne in popolne zapore cest na več odsekih v mestu, o čemer bom pisal v ločenem članku. To bo večer za šport, zabavo in druženje.

»In na prav posebno druženje bi vas radi povabili. Tudi če ne tečete, bodite del dogodka. Povabite prijatelje in znance, sosede in sorodnike in zunaj preživite skupni večer ob spodbujanju tekmovalk in tekmovalcev, ki jim boste tako polepšali prireditev,« vabijo organizatorji.

In še: »Želimo si, da bi jih ob celotni progi pozdravila domača in razigrana Loka, polna vrtnih zabav z žarom, olepšana z zastavami in napisi spodbude. Veseli bomo, če boste prav vi in vaši sosedje tisti, ki boste to naredili.«

Ponovno bo v sklopu dopoldanskega programa izveden tudi tek Junakov 3. nadstropja, ki jih bodo spremljali številni znani športniki, med njimi Jure Dolenec, Tadeja Brankovič, Jernej Slivnik in Darko Đurić, prav tako bodo izpeljali tudi Mini olimpijado.

Po zaključnem tekmovalnem delu, od 22. ure naprej, pa vabljeni še na skupno druženje na Trg pod gradom, kjer se bo športno-zabavna prireditev Tek štirih mostov s koncertom skupine Joške v’n nadaljevala do zgodnjih jutranjih ur.

SOBOTNA ČASOVNICA:

  • od 8. do 21. ure: Pohod po skrajšani trasi T4M (5 kilometrov);
  • od 9.30 do 13.30: Teki vrtčevskih otrok; Tek junakov 3. nadstropja; Mini olimpijada; podelitev priznanj mladim športnikom; nastop Plesnega kluba Art; Vzajemkova dežela;
  • od 10. do 22. ure: Športna tržnica;
  • ob 16.30: Tek za edinost (Run4Unity);
  • od 18. ure do 19.20: Šolski teki za Pokal štirih županov; nastop Plesnega kluba Art;
  • ob 19.40: Razglasitev rezultatov in podelitev kolajn in nagrad za šolske teke;
  • ob 21. uri: Nočni 10-kilometrski Tek štirih mostov po ulicah in trgih Škofje Loke;
  • ob 23. uri: Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad;
  • od 22. ure do 2.30: Športno-zabavno druženje s koncertom skupine Joške v’n.

Še trasa nočnega teka: Mestni trg – Pepetov klanec – Spodnji trg (Lahov most) – Kidričeva cesta – Cesta talcev – Stara Loka – Selška vpadnica – Novi svet – Kapucinski trg (Kamniti most) – Blaževa ulica – Mestni trg – Pepetov klanec – Fužinska ulica (Puštalski most) – Puštal – Hosta (Suški most) – Suha – Suška cesta – Sorška cesta – Stara cesta – Spodnji trg – Partizanska cesta – Cesta talcev – Groharjevo naselje – Stara Loka – Cesta talcev – Novi svet – Kapucinski trg – Blaževa ulica – Mestni trg.

Vabljeni torej na 10 kilometrov dolg žur!

Vir in foto: Tek štirih mostov

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating