Vam je prispevek všeč?

Jutri, v sredo, 3. aprila 2018, bo Škofja Loka gostila že 8. izvedbo prireditve »Jesenkovo popoldne«. V rojstnem kraju prof. dr. Frana Jesenka, prvega slovenskega botanika in soustanovitelja Triglavskega narodnega parka, se bodo predstavili magistri preteklega koledarskega leta z Biotehnične fakultete v Ljubljani, ki bivajo ali so njihove naloge povezane z območjem Škofje Loke, in Jesenkov nagrajenec za življenjsko delo.

Program 8. Jesenkovega popoldneva lahko najdete TUKAJ.

V popoldanskem delu dogodka med 12. uro in 14.30 bodo diplomanti magistrskega študija predstavili raziskave in rezultate, opravljene v okviru magistrskih nalog. Izbranih je bilo osem magistrskih del, z vsakega oddelka in študija Biotehniške fakultete, ki so bila zaključena v preteklem koledarskem letu. Popoldanski del dogodka je namenjen predvsem dijakom srednjih šol in učencem zadnjih razredov devetletke, seveda pa so vabljeni vsi za predstavljena področja zainteresirani posamezniki.

V večernem delu z začetkom ob 19. uri bo potekalo predavanje Jesenkovega nagrajenca za življenjsko delo, prof. dr. Petra Dovča, ki se bo predstavil s predavanjem »Kako se nas genetika dotakne?« Večerni del je namenjen splošni javnosti, vsem zainteresiranim za študij na  Biotehniški fakulteti, posebej za področje genetskih mehanizmov in njihovo sprejemanje, in seveda vsem, ki spoštujejo in spremljajo delo prof. dr. Frana Jesenka.

Dogodek bo v Kristalni dvorani Sokolskega doma na Mestnem trgu. V preddverju Sokolskega doma pa si bodo udeleženci lahko ogledali razstavo »Urbanistična in krajinskoarhitekturna prenova območja BTC«, ki so jo pripravili študenti študija krajinske arhitekture. Prireditev bo povezoval Jure Svoljšak, s kulturnim programom pa bodo sodelovali varovanci Glasbene šole Škofja Loka.

Program 8. Jesenkovega popoldneva lahko najdete TUKAJ.

Foto: Biotehnična fakulteta

Avtor: Janez Porenta

 

0 0 votes
Article Rating