Vam je prispevek všeč?

Glasovanje za Inovativnega mladega kmeta in kmetico (IMK) 2023 ima tudi škofjeloški pridih. Med šestimi kandidati sta namreč tudi Matevž in Eva Jenko z reteške kmetije pr’ Matevž, sicer kandidata Društva podeželske mladine (DPM) Škofja Loka in KGZS – Zavoda Kranj.

Zanju je mogoče enkrat dnevno (oziroma na 24 ur) glasovati na povezavi TUKAJ. Glasovanje poteka od nedelje, 1. oktobra 2023, od 13. ure in se zaključi v nedeljo, 8. oktobra 2023, ob 23.59. Zgodbo škofjeloških kandidatov si lahko ogledate tudi v videu TUKAJ.

Matevž in Eva Jenko torej prihajata s kmetije pr’ Matevž, ki se nahaja v Retečah pri Škofji Loki. V preteklosti je bila glavna dejavnost živinorejske kmetije pridelava mleka, mesa in krompirja, leta 2011 pa se je z gradnjo novega hleva glavna dejavnost preusmerila le v prirejo mleka.

Leta 2019 sta registrirala dopolnilno dejavnost predelave mleka v mlečne izdelke, saj sta v tem prepoznala dodano vrednost in izboljšanje kakovosti življenja na kmetiji. V zavedanju, da je ponudba mlečnih izdelkov na Gorenjskem že močno zasičena, sta na trg vstopila z malce posebnimi izdelki, kot so mascarponne, buratta in ročno izdelana domača mocarela.

Sama sta izjemno ponosna, da sta ena tistih, ki ne želita doprinašati k obilnim količinam plastične embalaže, temveč skupaj s strankami narediti korak v bolj ozaveščeno prihodnost, zato vse svoje izdelke že od začetka pakirata le v povratno stekleno embalažo.

Kombinacija novih izdelkov in naravi prijazne embalaže je eden od faktorjev, zaradi katerih sta ob vstopu na trg hitro postala prepozna(v)na kot ponudnika s kakovostnimi specialitetami. Skozi zadnja leta sta v namen trženja in prodaje na domači kmetiji ustvarila tudi trgovinico, ki strankam ob vsakodnevnem nakupu omogoča tudi obisk kmetije, ogled živali in vsakodnevnih kmečkih opravil.

V trgovinici je poleg domačih mlečnih izdelkov najti tudi nekaj izdelkov lokalnih ponudnikov in kmetij, ki lepo dopolnjujejo njuno obstoječo ponudbo, obenem pa prav medsebojna podpora proizvajalce povezuje v skupnost.

Eva in Matevž si na svoji kmetiji želita dolgotrajnega razvoja in trajnostnega izboljšanja položaja slovenskega kmeta, zato sta izredno aktivna tudi na družbenih omrežjih, na katerih prek profila »lajf.kmetijstvo« redno delita trenutke njunega dela in tako svojim kupcem približata celoten proizvodni proces – iz njive in hleva vse do krožnika.

»Rabiva pomoč – rabiva vaš glas. Vsakega posebej, vseh skupaj. Letos sva kandidata za naziv Inovativna mlada kmetica, inovativen mladi kmet 2023! Če se vam zdi, da si naziv zasluživa, glasujte za naju TUKAJ.

Na izbor sva se prijavila z našim triom: inovativen izdelek – domača mocarela, inovativen način marketinga, izobraževanje in ozaveščanje potrošnikov in otrok. Morda bo na koncu odločal prav vaš glas, zato šteje res vsak. 1000x HVALA že vnaprej, že zdaj verjameva v podporo najbolj zvestih strank,« vabita h glasovanju Matevž in Eva Jenko s kmetije pr’ Matevž.

Vir in foto: FB Kmetija pr’ Matevž in ZSPM

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating