Vam je prispevek všeč?

Škofjeloški občinski svet je na 19. redni seji v začetku junija sprejel sklep o podelitvi občinskih priznanj za leto 2021. Župan Tine Radinja bo priznanja podelil na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku, ki bo jutri, na praznični petek, 25. junija 2021, ob 20. uri na dvorišču Loškega gradu.

In kdo so letošnji občinski nagrajenci?

Naziv častni občan občine Škofja Loka bo prejel zgodovinar, geograf, pedagog in politik (nekdanji poslanec državnega zbora) Vincencij Demšar za njegovo dolgoletno delo in prispevek za dobrobit vseh občank in občanov.

Zlati grb občine Škofja Loka ob 110-letnici delovanja prejme Prostovoljno gasilsko društvo Godešič za opravljanje in pripravo družbeno koristnih dogodkov in povezovanje krajanov tudi izven meja vas Godešič.

Prejemnika srebrnih grbov občine Škofja Loka bosta Jože Peter Kranjc za več kot 50-letno aktivno družbeno delovanje v Krajevni skupnosti Trata in delovanje v Komisiji za odkrivanje zamolčanih grobišč vojnih in povojnih pobojev ter Nikolaj Kržišnik za aktivnost na vseh področjih delovanja civilne zaščite na medobčinski ravni, v občini in v Prostovoljnem gasilskem društvu Gosteče.

Bronaste grbe občine Škofja Loka pa so si prislužili podjetje Želva, d. o. o. – poslovna enota Škofja Loka za 20-letno odlično opravljeno delo na zelenem programu v Škofji Loki, Franc Gider za aktivno delo in uspešno vodenje poslovanja v okviru Krajevne skupnosti Kamnitnik ter Uroš Ovsenek za takojšnje, brezpogojno in požrtvovalno posredovanje pri nesreči v Puštalu lanskega decembra.

Čestitke vnaprej vsem, ki Loko delate še lepšo in prijaznejšo!

Vir: Občina Škofja Loka

Foto: Igor Mohorič Bonča/Občina Železniki

Povzel: Janez Porenta

2.7 3 votes
Article Rating