Vam je prispevek všeč?

Danes, na pustno soboto, 18. februarja 2023, se boste lahko tudi v Škofji Loki udeležili nekaterih pustovanj. V nadaljevanju objavljam seznam petih namigov za pustno soboto, če se bo dogajalo v maskah še kje, mi to – prosim – sporočite na e-naslov info@loske-novice.si. Hvala vnaprej!

Na pustno soboto torej vabljeni na prvi del dvodnevnega pustovanja »Pust u Lok« v pokritem šotoru v bivši vojašnici Škofja Loka. Od 10. do 13. ure otroški program z maškarado za najmlajše s Challetom Salletom, animacijo za otroke in kurentovanjem. Otroci bodo imeli prost vstop, odrasli bodo na vhodu plačali 5 €. Zvečer bodo od 20. uri oder zavzeli Kingstoni s predskupino Noč’n Šiht. Vstopnice v predprodaji 14 € in na dan dogodka 19 € na vseh prodajnih mestih Moje karte.

Loški pub vabi od 21. ure dalje na najboljšo zabavo v mestu, na tradicionalno »Pustovanje 2023«. Obljubljajo pijačo dobrodošlice za maškare. Vstopnine ne bo.

Ob 19. uri vabljeni tudi na »Obujanje šeg na Škofjeloškem: Pustovanje pri Nacetu« v Okrepčevalnici Nace v Breznici pod Lubnikom. Poskrbljeno bo za živo glasbo, dobro hrano in pijačo, potekalo bo tudi tekmovanje za najboljšo masko. Potrebna je prijava in rezervacija miz na številki 070-375-864 ali e-naslovu naceokrepcevalnica@gmail.com. Cena na osebo je 20 € in vključuje ričet s klobaso, krof in pijačo dobrodošlice. Vso soboto in nedeljo obljubljajo tudi zastonj krofe za vse.

Med 11. in 17. uro pa bo tudi prireditev za otroke, »Pustno rajanje« v Ustvarjalnem centru Fabiani na Mestnem trgu 38 v Škofji Loki. Cena 10 €, prijave na 040-673-381 ali fabianianja@yahoo.com.

Ob 17. uri bo tudi »Otroško pustno rajanje v Retečah«, in sicer v Kulturnem domu Reteče. Vsaka maska prejme krof in pijačo. Priporočen dar za vstopnino je 5 €.

Prijazno vabljeni!

Besedilo: Janez Porenta

Foto: FB dogodka

1 1 vote
Article Rating