Vam je prispevek všeč?

Pred vrati je eden prvih večjih koncertnih dogodkov v novem koledarskem letu v Škofji Loki, ki ga medijsko podpira tudi portal »Loške novice«. Skupaj z organizatorjem, Agencijo Koncerti, tako vabim na »Koncert dalmatinskih pesmi«, poln emocij, nostalgije in glasbenih presežkov, ki bo v soboto, 28. januarja 2023, ob 20. uri v Športni dvorani Trata v Škofji Loki.

Cenejše vstopnice do petka

Klapski večer v Škofji Loki bodo sooblikovali hrvaški Klapa Cambi iz Kaštela in Klapa Kampanel iz Primoštena ter slovenska Klapa Mali grad iz Kamnika. POZOR: cenejše vstopnice za koncert najlepših dalmatinskih pesmi so v predprodaji na voljo le še do petka, 27. januarja 2023, in sicer na prodajnih mestih Petrol Ticket in mojekarte.si.

Šank z dalmatinsko ponudbo

Kot napovedujejo prireditelji, bodo vrata v dvorano odprli ob 19.30, na voljo pa bo tudi šank z dalmatinsko ponudbo. »Poletje, morje, sonce, dopust, brezskrbno poležavanje na plaži, vonj po morju, ladje na obzorju, morska hrana, rujna kapljica, ljubezen. Vse te lepe spomine in občutke nam bodo ob kapljici dobrega Plavca pričarali izkušeni in prepoznavni glasovi iz Dalmacije.«

Dve hrvaški klapi

Klapa Cambi je bila večkrat nagrajena s prestižnimi festivalskimi nagradami, v okviru 30. obletnice delovanja pa jo je na Poljudu podprlo več kot 15.000 obiskovalcev. Klapa Kampanel neguje izvorno tradicionalno a cappella petje, petje ob inštrumentalni spremljavi mandolin in kitar ter duhovne šansonse. Prepoznavna je postala z uspešnimi priredbami popularnih skladb in z edinstvenim prepletanjem tradicionalnega s popularnim.

Mali grad z loškim pridihom

Program kamniške Klape Mali grad pa zajema tradicionalno dalmatinsko pesem in novejše skladbe, prirejene za tovrstne sestave, repertoar pa dopolnjuje tudi z inštrumentalno podlago. Redno gostuje tudi pri klapah iz sosednje Hrvaške, ki so jo kot sebi enako sprejele v svojo veliko glasbeno družino. Član klape je tudi Retečan Robert Gartner (bas). Prijazno vabljeni!

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating