Vam je prispevek všeč?

Že 70 let mineva, odkar so taborniki na sotočju obeh Sor v Škofji Loki, zdaj združeni v Rodu svobodnega Kamnitnika, prvič dvignili svojo zastavo. Od takrat je društvo močno zraslo in sooblikovalo mladost mnogih Ločanov.

Ob zavidljivi obletnici želijo loški taborniki vzpostaviti stik s tistimi, ki so pognali trdne korenine, na katerih temelji taborništvo na Škofjeloškem. Pripravljajo se namreč na izid zbornika društva ob njihovi obletnici.

Za to priložnost organizirajo poseben dogodek, na katerega vabijo vse, ki bi jim lahko povedali kaj več o preteklosti društva in taborništvu nekoč, zato vabijo vse nekdanje in zdajšnje tabornice in tabornike z zapisom, ki ga objavljam v celoti, pod njega pa se je podpisal vodja projekta Benjamin Dagarin:

»Drage tabornice in taborniki! Želimo si, da bi to sporočilo doseglo vse vas, ki bi nam lahko povedali kaj več o preteklosti našega Rodu (včasih Odreda) svobodnega Kamnitnika, o tem, kako je bilo biti tabornica ali tabornik v vaši mladosti.

Lahko nas kontaktirate in z veseljem se bomo pogovorili z vami, lahko pa se nam pridružite na prav posebnem dogodku. Vabimo vas na prijetno Kramljanje po taborniško ob kavi in čaju v soboto, 21. oktobra 2023, med 16. in 19. uro v taborniškem domu (Studenec 15 v Škofji Loki).

Na dogodku si boste lahko ogledali taborniški dom, skupaj pa bomo obujali spomine na stare taborniške čase. Vaši spomini nam bodo zelo v pomoč pri urejanju zbornika, v katerem si želimo zapisati okvirno zgodovino našega društva. Na dogodek se ni treba prijaviti.

Če bi se želeli z nami pogovoriti ob drugi priložnosti ali bi želeli več informacij, nam lahko pišete na e-naslov rskzbornik@gmail.com ali prek navadne pošte: Studenec 15, 4220 Škofja Loka. Škofjeloški taborniki se že veselimo druženja z vami! Iz korenin rastemo!«

Vir: Rod svobodnega Kamnitnika

Foto: FB Rod svobodnega Kamnitnika

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating