Vam je prispevek všeč?

Današnji dan, četrtek, 18. marca 2021, si bodo dobro zapomnili tudi zaposleni in obiskovalci Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka.

Bil je namreč zadnji delovni dan nepogrešljive knjižničarke Mojce Kalan, ki jo je kolektiv označil za »legendo škofjeloške knjižnice«.

»Danes zadnjič z nami med knjižnimi policami … naša in vaša Mojca. Legenda škofjeloške knjižnice. Pogrešali bomo njeno nalezljivo dobro voljo, poetično dušico, srčnost in toplino,« so ji v slovo pomahali na družbenem omrežju knjižnice.

In, kot se spodobi, je bilo – po fotografijah sodeč – že na daleč videti, da je bil danes v knjižnici poseben dan.

»Draga Mojca, bila si čudovita sodelavka, ki sem se je vedno lahko razveselila. Odlikovala si se s posebnim čutom za ljudi in prisrčnostjo. Izjemen občutek si imela tudi za naše najmlajše uporabnike. Težko te izpuščamo iz svoje srede, a se veselimo s teboj, da si prišla do svojega zadnjega delovnega dne. Naj ti bo korak v življenje brez delovnih obveznosti lahak in vso srečo ti želim na vseh tvojih nadaljnjih potih življenja in predvsem z več razpoložljivosti za tvoje drage domače. Srečno, Mojca,« je ob rob slovesa napisala njena sodelavka Tanja Erlah.

Pridružujem se vsem lepim željam!

Vir in foto: FB Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

3.5 2 votes
Article Rating